İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Takvim Karel Valansi’yi Hedef Gösterdi

Takvim gazetesi 18 Mart akşamı yayınladığı bir haber ile Şalom yazarı ve araştırmacı Karel Valansi‘yi hedef gösterdi. Haberi paylaştıkları twitte Takvim ‘Türkiye’de çalışan Yahudi gazeteci’ ifadesi ile Türkiyeli Valansi’nin yabancı olduğunu ima etti.

Antisemit Takvim haberinin kapak fotoğrafı

18 Mart günü için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter’da “Biz birbirimizi gözlerimizden tanırız, binlerce yıl yan yana olmuşuz, hep birlikte koca bir Vatan. Türkü Kürdü, Alevisi Sunnisi, Lazı Çerkesi.. Çanakkale’yi geçilmez kılmışız. Dün gibi bugün de biriz. Kimsesizlerin kimsesiyiz, hep birlikte Cumhuriyetiz” diyen bir twit paylaştı.

Karel Valansi kendi hesabından İmamoğlu’nun paylaşımındaki gruplardan Yahudilerin eksikliğine dikkat çeken bir twit attı. İmamoğlu İstanbul’da seçmen olan Valansi’ye cevap verdi. Cevabında Yahudilerin de Çanakkale’de rolünün farkında olduğunu açıkladı.

Bu basit diyalog üzerine Takvim gazetesi Karel Valansi’yi ‘yabancı’ olarak hedef gösterdi. Okurlarına ‘Karel Valansi ismini hiç unutmayın‘ sözleriyle seslendi. Takvim’in paylaşımında Yahudi birine saygıyla cevap vermek uygunsuz bir hareket olarak gösteriliyor.

Kapak resminde Takvim ‘Türk’e düşman, Yahudi’ye çok nazik’ diyerek Takvim Yahudilerin Türk olmadığına, ve bu vesileyle nezaket hak etmediğine, dikkat çekiyor.

https://twitter.com/takvim/status/1372587247237787650?s=20

Antisemit haberde Takvim gazetesine aylar önce gazeteci Nevşin Mengü ve Valansi arasındaki bir Twitter diyaloğuna da yer veriyor. Paylaşımında antisemit bir ima anlaşılan Mengü bu kullanım için özür dilemişti.

Antisemit paylaşımlara ve Yahudilerin sosyal dışlanmasına dikkat çektiği için Valansi’yi hedef gösteren Takvim gazetesi daha önce de antisemit yayınlarda bulunmuştu.

Türk Yahudi Toplumu resmi hesabından Takvim ve bazı başka yayınların antisemitizmi gazete ismi verilmeden eleştirildi ve hükümetin acil harekete geçmesi istendi. Paylaşımda ‘nefrete karşı etkin önlem‘ istediği belirtilerek Adalet Bakanı Gül ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun etiketlendi.

Bu haber Türk Yahudi Toplumu’nun paylaşımı ile güncellenmeştir.

https://www.avlaremoz.com/2021/03/18/takvim-karel-valansiyi-hedef-gosterdi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın