İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a PKK’dan sonra bir destek de GKRY’den

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Terör örgütü PKK‘nın Ermenistan‘a gönderdiği 300 teröristin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) komutan düzeyinde işgalci Ermenistan’a destek verdiği ortaya çıktı. Korgeneral Apostolos Pervolarakis’in Ermeni milisleri, PKK/YPG mensupları ve farklı ülkelerden paralı askerlerden oluşan bir grubu bir aydır eğittiği belirlendi.

Korgeneral Apostolos Pervolarakis’in Ermeni milisleri, PKK/YPG mensupları ve farklı ülkelerden paralı askerlerden oluşan bir grubu bir aydır eğittiği belirlendi.

Hürriyet’in haberine göre; Eğitimlerini tamamlayan grubun Ermenistan üzerinden Dağlık Karabağ’a sevk edildiği, Pervolarakis’in de grubun sevk ve idaresinde rol aldığı öne sürüldü. Ermenistan’ın, yaklaşık 300 PKK’lıyı Karabağ’a taşıdığı tespit edilmişti.

ERMENİSTAN, BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN PETROL BORU HATTI’NA FÜZEYLE SALDIRDI

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun saat 21.00 sularında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın Yevlah ilinden geçen kısmına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırının Azerbaycan ordusunca önlendiği kaydedildi.

BTC Petrol Boru Hattı’nın Avrupa’nın enerji güvenliğinde önemli rol oynayan büyük stratejik proje olduğu vurgulanan açıklamada, Ermenistan ordusunun saldırısı “terör eylemi” olarak nitelendirildi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın