İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uygulama

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Rıdvan Karluk

Müzenin  kaldırılması İran’dan istenmiş midir?  İstendiyse ne cevap alınmıştır? Bu durumda İran’dan ABD ambargosundan sonra petrol ithalatı kısıtlanmıştır ama doğalgaz ithalatı “al ya da öde” yaptırımlı sözleşmeye dayandığı için   ithalat devam etmektedir. Türkiye en az Sami Hayim kadar neden tepki gösterememektedir? Bu, Türkiye’ye yönelik çok ağır bir iftiradır.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Pazartesi günkü (15.06.2020) görüşmesinde  Türkiye’ye teşekkür etmiştir: “ABD’ye karşı tek taraflı ambargolarına karşı durdu Türkiye. Türkiye’deki kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” İyi de İran Türkiye’yi  her ortamda sözde Ermeni soykırımı yapmakla suçlayan Ermenistan’a neden destek oluyor? Madem kardeşiz, böyle kardeşlik olur  mu? Kilisedeki bu skandala neden ses çıkarmamaktadır? Böyle dostluk olur mu?

Erivan Belediyesi’nin sokaklardaki çöp varillerini  Türk ve  Azerbaycan bayrakları rengine boyaması,  Ermenilerin nasıl bir “seviyesizlik” içinde olduklarını gösterir. Bu fotoğrafın sözde Ermeni soykırımını kabul eden ülkelerin parlamentolarına gönderilmesi, Ermenistan’a destek olan ülkelerin gerçeği görmesine  yararı olabilir. ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey’den bu konuda  tepki gelmiştir ama bu yeterli değildir.  Erivan’a sözde Ermeni soykırım anıtını ziyarete giderek çiçek koyan Türk vatandaşları bu seviyesizliği görseler, acaba ne tepki verirler?

Yandaki   fotoğrafta Serj Azati Sarkisyan’ın  yanındaki eski  İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’tır. (Ahmedi Nejat)  Sarkisyan ise Devlet Başkanı olarak  görev yapmış, ardından meclis tarafından                                                                                                 başbakan seçilmiş, 23 Nisan 2018’de  başbakanlık görevinden istifa etmiştir. Karabağ savaşında Hocalı’da Ermeni kuvvetlere komutanlık yapan  Serj Sarkisyan ile  Ermeni terörist Monte Melkonyan, katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamışladır.

Yanda Hocalı soykırımını gerçekleştirenlerden  terörist Monte Melkoyan ile  Irak’ta öldürülen İranlı terörist  Kasım Süleymani’nin yanak yanağa  çekilmiş  fotoğrafı,  kapalı kapılar arkasında kimin kiminle dans ettiğini ortaya koymaktadır. Melkonyan, hayatı  boyunca “Abu Sindi”, “Saro”, “Timothy Sean McCormack” ve en son olarak “Komutan Avo” takma isimleriyle tanınmıştır.  Milli  kahraman olarak kutsallaştırılan Melkonyan, Kasım Süleymani ile fotoğraf çektirdiğine göre, ölümünden Türkiye’nin neden üzüntü duyduğunu anlamak mümkün değildir. İran ile Ermenistan arasındaki sıkı ilişkiler  (https://on5yirmi5.com/dunya/ulkeler/ahmedinejad-ermenistana-gitti/) kaynağında  ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Saadet Partisi Genel Başkanı sayın  Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD’nin saldırısının iğrenç olduğunu söylemiştir: “İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Bağdat’ta Amerika’nın menfur hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim. Bölgemizi ateş çemberinin içine çekmek için provokasyon anlamı taşıyan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kardeş İran halkının (?) acısını yürekten paylaşıyor, İran halkına ve Süleymani ailesine baş sağlığı diliyorum.”  

Vatan Partisi yetkilileri de benzer  şekilde davranmışlardır: “Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Enç, MKK Üyesi Bayram Yurtçiçek ve Uluslararası İlişkiler Büro Üyesi Yusuf Tunçer’den oluşan Parti heyetimiz, İran Devrim Muhafızları’nın seçkin birliği Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından hain bir saldırıyla Irak’ta şehit edilmesi nedeniyle, İran İslâm Cumhuriyeti Büyükelçiliğini ziyaret edip, Büyükelçi Sayın Mohammed Farazmand’a başsağlığı ve dayanışma dileklerini iletti.”

http://www.sakaryagazetesi.com.tr/makale/uygulama-8479/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın