İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Armenak belgeselinin gösterimi Ankara Valiliği tarafından yasaklandı

ANKARA- Ocak ayı Devrim ve Komünizm şehitlerini anma haftası vesilesiyle 2 Şubat Pazar günü Tüm Bel-Sen Genel Merkezi’nde yapılacak olan Ermeni komünist Armenak Bakırcıyan’ın hayatını anlatan belgesel gösterimi Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Ankara Partizan konuya ilişkin yaptığı açıklamada devrim şehitlerini her türlü engellemeye rağmen anacaklarını vurgulayarak “Faşizm tüm azgınlığıyla saldırılarını sürdürüyor. Ancak hiçbir saldırı halkın öfkesinin patlama odaklarının önüne geçemez. Başta Ermeni ulusuna mensup Armenak yoldaş olmak tüm devrim ve komünizm şehitlerini anmaya devam edeceğiz. Bu yasaklamanın da saldırıların da anlamını biliyoruz. Mücadelenin her alanında yaşamın her anında şehitlerimizi anmaya sürdüreceğiz” dedi.

Ankara Partizan açıklamasına şöyle devam etti: “Mayıs Kolektifi tarafından hazırlanmış olan belgeselin gösterimi daha önce İstanbul’da da yasaklanmıştı. TC devleti Ermenilerin örgütlenmesinden devrimcilerin halka ilham olmasından korktuğunu bir kez daha gizleyememiştir. 13 Mayıs 1980’de Elazığ Karakoçan’da ölümsüzleşen Armenak yoldaş Ermeni ulusuna mensup halkın en cesur sesi olmuş, halka, faşist devlete karşı neyi nasıl yapması gerektiğini tüm yaşamıyla göstermiştir. Bir kez daha belirtelim ki Armenak yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini mücadelemizin her anında anmaya devam edeceğiz. Hiçbir kuvvet şehitlerimizi anmamızı engelleyemez.”

https://www.yenidemokrasi6.net/armenak-belgeselinin-gosterimi-ankara-valiligi-tarafindan-yasaklandi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın