İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2019’da En Çok Ölüm Kürtaj Nedeniyle Oldu

Dünya çapında istatistik veriler yapan Worldometers adlı kuruluş, 2019 yılının önde gelen ölüm nedeninin kürtaj olduğunu açıkladı. Verilere göre, geçtiğimiz yıl dünya çapında 42.4 milyon kürtaj işlemi yapıldı. Bu rakamlara göre, kürtaj 2019 yılında dünyadaki tüm ölümlerin %42’sini oluşturmakta.

Kürtajın neden olduğu ölümlerin sayısı, diğer nedenlerden daha fazla. Hastalık nedeniyle ölümlerin sayısı 13 milyon (tüm ölümlerin %12,9’u) iken, kanser nedeniyle ölümlerin sayısı ise, 8.2 milyon (tüm ölümlerin %8.1’i). Ek olarak, Worldometers, 2019’daki tüm gebeliklerin yaklaşık dörtte birinin (%22) kürtajla sona erdiğini duyurdu. Worldometers, 6 Ocak itibariyle, 2020’de 646.000’den fazla kürtaj yaşandığı tahmin ediyor. 

Dünya çapında kapsamlı araştırmalar yürüten Worldometers, hükümetlerden ve saygın kuruluşlardan veri topluyor. Verileri 2.000’den fazla bilimsel dergide yayınlandı, BBC ve Birleşmiş Milletler tarafından kullanıldı ve kürtajın ‘ölüm nedeni’ olarak görülmemesi gerektiğini savunan bağımsız kontrol web sitesi olan Snopes tarafından doğrulandı.

Right To Life adlı kuruluşunun İngiltere sözcüsü Catherine Robinson, ‘‘Herhangi biri için en güvenli yerlerden biri olması gereken anne rahminin, en tehlikeli yerlerden biri olması çok üzücü. Her yıl gerçekleşen trajik kürtaj vakalarını azaltmak için planlanmamış gebeliklere sahip kadınlara acilen destek sağlamaya çağırıyoruz’’ açıklamasında bulundu. (christiantoday)

https://haber.sat7turk.com/2019da-en-cok-olum-kurtaj-nedeniyle-oldu/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın