İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Haydi fuara

Uğur Ergan

Mart ayı, Ankaralı sanatseverler için fuar zamanı demek. Atis Fuarcılık’ın 2015’ten bu yana düzenlediği “ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı”nın bu yıl beşincisi 14-17 Mart tarihleri arasında daha önceki yıllarda olduğu gibi yine ATO Congresium’da yapılacak. 

Atis Fuarcılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün’le bu yılki fuarla ilgili ayrıntılı şekilde sohbet ettik. Aygün, bu yıl fuarın temasının “Kadın” olduğunu vurguladı. Son yıllarda Türkiye’de kadına yönelik şiddetin artması “Kadın” temasının seçilmesinde önemli rol oynamış. Aygün sohbetimizde, “Fuar boyunca kadınların tarih öncesi dönemlerden günümüze, toplumdaki, sanattaki yeri işlenecek. Sanatta kadın faktörüne ilişkin bir öykü sunulacak. Bu öykü toplumlarda yaşanan değişim süreçlerinde kadının mevcut konumunu ve değişimlerden sonra ortaya çıkan durumuna dair bilgiler içerecek. Kadına yönelik katlanarak devam eden erkek şiddetinin görünür kılınacağı fuarda kadınların topluma ve sanata hangi engellere rağmen tutunduğu sergilenecek. Erkek egemen dünyada kadın sanatçıların ve kadınların varoluş mücadelesi anlatılacak. Kadınların sadece bir sanat figürü değil sanat eserleri de ortaya koydukları vurgulanacak” dedi.
Aygün’ün verdiği bilgiye göre fuar, 14 ülkeden galerileri, 41 ülkeden 750 sanatçı ve 3 bin 500’ü aşkın sanat eserini sanatseverlerle buluşturacak. Fuarda yerli ve yabancı birçok sanatçının resimden heykele, seramikten fotoğrafa, enstalasyon ve kavramsal sanat eseri sergilenecek. Güney Kore, İsviçre, İsveç, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan, Rusya, Kazakistan, İran, İzlanda, Bulgaristan, Çin, Ermenistan , Estonya, Özbekistan, Kanada, Almanya ve Gürcistan’dan galeriler, sanatçılar ve koleksiyonerler de Ankara’da olacak. Aygün, “ArtAnkara, çağdaş sanatın yenilikçi yüzünü keşfetmek, Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden sanatçının eserlerinin sergilenebilmesini sağlamanın yanısıra sanat bileşenlerini biraraya getirerek başkentte bahar aylarında sanat rüzgarı estiriyor. ArtAnkara’nın düzenlenmeye başladığı 2015’den bu yana başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde sanat piyasalarına bir devinim kazandırdığı, sanatseverleri ve koleksiyonerleri buluşturduğu da bir gerçek” görüşünde. Fuar sırasında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Sanata Katkı Kurum Ödülü”, “Kurum Onur Ödülü” ve “Sanatçı Onur Ödülleri” sahiplerini bulacak.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ugur-ergan/haydi-fuara-41145021

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın