İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tiflis’te Ermeni kilisesinin yanında Azerbaycan’lının çektiği video yeni değil

Gürcistan’ın başkenti Tbilisi’de bulunan Surp Gevorg Ermeni kilisesinin yanında bir Azerbaycan vatandaşının çektiği video ile ilgili Gürcistan’daki Ermeni kilisesinden açıklama geldi.

Daha önce internet üzerinden yayılan videoda Azerbaycan’lı bir şahsiyet ayin sırasında Ermeni kilisesine girip Ermeniler’e ve Ermenistan’a karşı hakaret ifadeleri dile getirip video çektiriyor. Bu provakatör aynı zamanda bütün Azerbaycan vatandaşlarına dünyanın farklı yerlerinde Ermeni kiliselerinin yada büyükelçiliklerin yanında bunun gibi eylemler gerçekleştirmeye çağırıyor.

Videonun ikinci kısmında ise kendi iddiasına göre Ermeni kilisenin duvarı önünde Ermeni bayrağını yakıyor.

Konuyla ilgili Gürcistan’daki Ermeni kilisesinin ruhani önderi Vazgen Piskopos Mirzakhanyan açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre bu olay yeni değil, 2018 yılının 2 Aralık tarihinde meydana gelmiş. Bu kişi Gürcistan vatandaşı olan iki Azerinin de eşliğinde kiliseye girip yabancı turist olarak video çekmiş.

Bayrak yakma olayı ise Vazgen Piskopos Mirzakhanyan’ın sözlerine göre montajdır ve kilisesnin yanında bayrak yakılmamıştır. Ermeni Surp Gevorg kilisesinin etrafında böyle bir yer yok ve bayrak başka bir yerde yakılmış.

Gürcistan’daki Ermeni kilisesi olayla ilgili Gürcistan İçişleri Bakanlığına başvurup hem bu videoyu hem de güvenlik kameraların kayıtlarını göndermiş. Gürcistan polisi bunun üzerinde soruşturma başlatmış ve kilise görevlilerden biri de tanık olarak ifade vermiş.

Ermeni kilisesi ayrıca Gürcistan Dışişleri Bakanlığına ve Tiflis’te Ermenistan Büyükelçiliğine de olayla ilgili bilgi aktarmış.

Genel olarak bunun kışkırtıcı bir amacı olduğunu öne süren ruhani önder bu gibi olaylarla halklar arasında gerginlik ve düşmanlık yaratmaya çalıştıklarını vurguladı. Ona göre Azerbaycan’da bazı çevreler Gürcistan’ı da bir şekilde Artsakh (Karabağ) – Azerbaycan çelişkisine dahil etmek istiyorlar.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/19/Tbilisi-Ermeni-Azerbaycan/148307

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın