İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Apolas Lermi kimdir? Twitter paylaşımı nedir?

Apolas Lermi kimdir? Sosyal medyada konuşulan konular arasında Apolas Lermi’nin paylaşımı yer alıyor. Lermi’nin paylaşmı internette aranıyor. Lermi, kendisine ”Rum, Ermeni” diye eleştirilenlere sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile bir yanıt verdi. Peki Apolas Lermi kimdir? Twitter paylaşımı nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde…

Apolas Lermi”, kendisine “Rum, Ermeni” diyerek saldıranları bedelli askerlik üzerinden eleştirdi. Lermi, askerlik fotoğraflarından birini sosyal medya hesabından paylaşarak şu mesajı yazdı:

APOLAS LERMİ KİMDİR?

Trabzon’da dünyaya geldi. 10 yaşında ailesiyle beraber İstanbul’a göç etti ve uzun süren müzisyenlik hayatından sonra 2011 yılında Karadeniz Kültürü’ne dönük bir albüm çıkarmaya karar vermiştir.Karadeniz Bölgesi’nde konuşulan ve unutulmakta olan Romeika ve Türkçe dilinde şarkıların da yer aldığı; geleneksel takvimde yeni yılın ilk ayı anlamına gelen Kalandar albümünü 2011 yılında çıkarmıştır.Türkçe ve Romeika şarkılar içeren albümün en popüler şarkısı Mektup, Yağmur ve Seviyorum Seni anlamına gelen Ağapo Se şarkısı olmuştur.Ağapo Se şarkısının klip çekimleri Sümela Manastırı’nda yapılmıştır. Klip ayrıca Türkiye’de Romeika dilinde ve Sumela Manastırı’nda çekilen ilk klip olma özelliğini taşır.

Apolas Lermi, Kalandar isimli albümü ile Karadeniz Müziğinde kendisine özgü bir yer edinmiştir. Kalandar isimli bir de TV programı hazırlamış ve geleneksel Karadeniz Müziğine dikkat çekmiştir. Bunun dışında birçok sıra ve sinemada müzikleri kullanılmıştır. Ayrıca çeşitli müzisyenlerle birçok projeye katılmış ve bazı şarkılarına da klipler çekmiştir.

http://www.royalhaber.com/gundem-haberleri/apolas-lermi-kimdir-twitter-paylasimi-nedir-11294.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın