İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Christian Science Monitor”, Nikol Paşinyan’ı ve Ermenistan’daki iç siyasi süreçleri konu etti

“Christian Science Monitor” gazetesi, Şubat ayı sayısında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Ermenistan’da yaşanan iç siyasi gelişmeleri konu etti.

“Hapisten Babakanlığa” başlıklı makale, 1 Mart 2008 tarihli olayların anlatımıyla başlıyor. O günlerde Ermenistan’da yaşananları anlatan makale, protestocular arasında ilk sıralarda Nikol Paşinyan’ın bulunuduğunu vurguluyor.

10 kişinin hayatını kaybettiği olaylar ardından ülkede olağanüstü hal ilan edildi, Nikol Paşinyan dahil bazı siyasetçiler baskılara maruz kaldı. Bu olaylar nedeniyle Paşinyan, iki yıl hapishanede geçirdi.

Bütün bu olaylar anlatan makale, daha sonra 2018 yılında yaşanan olayların anlatımına geçiyor. Gümri’den yürüyüşünü başlatan Nikol Paşinyan’ın, başkent Yerevan’a kadar yürüdüğünü ve binlerce kişinin sokaklara çıkmasını sağlayabildiğini hatırlatan yazar, protestoların o dönem Ermenistan Cumhurbaşkanı olan Serj Sarkisyan’a karşı olduğunu anımsatıyor.

“Güney Kafkasya’da bulunan bu küçük ülke, barışçil bir devrim gerçekleştirdi. Protesto eyleminin katılanları başkaldırdı. Sonuç olarak Serj Sarkisyan, “Nikol Paşinyan haklı çıktı, ben haksız” diyerek istifa etti” denilen makalede, Ermenistan’ın, eski Sovyetler bölgesinde yeni bir demokrası modeli yaratan bir ülke olduğu kaydedildi.

Gazeteci, devrimci, muhalif lider Nikol Paşinyan’ın, ülkenin Başbakanı olunca vatandaşlarına her konuda şeffaf olacağına dair söz verdiği de kaydedildi.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/12/“Christian-Science-Monitor-Paşinyran-Ermenistan/147807

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın