İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Murad Mıhçı: Bu Türkiye’deki Ermenileri hedef haline dönüştürülmesi anlamına geliyor

Fransa’nın 24 Nisan’ı “soykırım anma günü” ilan etmesini ve BBP Lideri Mustafa Destici’nin “Ermenileri sınır dışı edelim” lafını Ermeni yazar aktivist Murad Mıhçı Demarkaj için değerlendirdi.

DEMARKAJ – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, 1915 Ermeni Soykırımıyla ilgili 24 Nisan’ı “soykırımı anma günü” ilan edeceklerini açıklamasını belirtmesinin ardından, ilk tepki Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Bugün de Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri ve milletvekili Mustafa Destici, ““Bugün Ermenistan’dan kaçak olarak ülkemize gelip karnını doyuran 100 bin Ermeni var. Ben diyorum ki bunları sınır dışı edelim. Bunlar bir taraftan Türkiye aleyhine lobi gerçekleştiriyor, bir taraftan da biz bunları besliyoruz. CHP zihniyetinde olanlar ya da siyonist emperyalistlerin Türkiye’deki maşaları hep Suriyeli mültecileri gündeme getiriyorlar ama Ermeni kaçaklarını hiç gündeme getirmiyorlar. Getirmezler çünkü akrabaları onlar. Bizler her şeyin bilincindeyiz” dedi.

Fransa’nın 24 Nisan’ı “soykırım anma günü” ilan etmesini ve BBP Lideri Mustafa Destici’nin “Ermenileri sınır dışı edelim” lafını Ermeni yazar aktivist Murad Mıhçı Demarkaj için değerlendirdi.

“Fransızların öz eleştirisi”
Mıhçı, Fransa’nın 24 Nisan’ı “Sıykırım anma günü” olarak kabul etmesini bir öz eleştiri olarak değerlendirirken, “Fransızların bir anlamda 24 Nisan öz eleştirisidir. Fransa’nın Cumhurbaşkanı Macron’un Ermenistan’a gelmesi, iki ülke arasındaki karşılıklı ziyaretler sonrasında bu gündeme geldi. Ve oradaki bu konuşmalar neticesinde biraz da siyasi bir adım atıldı. Bu siyasi olmasının ötesinde Fransızların da o döneme dair bir öz eleştirisiydi. Geç kalınmış bir adımdı. Bu açıkçası bir yandan da Türkiye Ermenilerinin de zorlanacağı bir döneme de vesile oluyor. ‘Evet bu gerekli miydi? Fransa’da yapılmalı mıydı?’ doğrudur yapılmalıydı. Özellikle kendi arşivlerinden bugüne kadar ne olduklarını defalarca Fransa’da, Avrupa’da özellikle dillendirmişti ama bunun anma günü olması, yüzleşme ve hepimiz biliyoruz ki bir sonra ki soykırımların olmaması adına yüzleşmenin de bir başlangıcıdır.” dedi.

“Onlarca yıldır klasik milliyetçi söylemlerin bir devamı”
Mıhçı, BBP Lideri Destici’nin Macron’a tepki olarak yaptığı konuşmada “Ermenileri sınır dışı edelim” açıklamasını da değerlendirdi. Mıhçı, “Aslında onlarca yıldır klasik millyietçi söylemlerin bir devamı. Destici, Ermeni göçmenlerin 100 bin civarında olduğunu söylüyor. Bunu da aslında, geçmişe baktığımız zaman sayın Erdoğan’ın Ermenistanlı göçmenlerin bu rakam olduğunu dillendirdiğini hatırlıyoruz. Sanırım oradan edinmiş bir bilgi olarak görüyorum. Bu en başta Türkiye’de yaşayan Ermenilerin tamamını hedef gösterme olarak yorumluyorum. Bu açıklama Ermenileri hedef haline dönüştürülmesi anlamına geliyor.” dedi.

Mıhçı, bu söylemlerin çok tehlikeli olduğu belirterek, “Bu söylem çok tehlikeli. En önemlisi yurtdışında demokratik bir ülkede, bu söylemi yapan bir bireyin açıkça soruşturma açılması gereği vardır. Ama bugün çok cılız bir iki yerde haberin çıkmasının dışında sosyal medyada bir iki atvisitin söylemleri dışında, bu milliyetçi algı toplum nezninde daha büyük yaralara, daha büyük bir faşizan zihniyetin gelişmesine vesile olacak. üzgünüz, umarım bu söylemler neticesinde Türkiye’de yaşayan tüm azınlıklar sorun yaşamaz.” ifade etti.

 

http://www.demarkaj.org/murad-mihci-bu-turkiyedeki-ermenileri-hedef-haline-donusturulmesi-anlamina-geliyor-2114/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın