İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin elinde esir olan Dilgem Askerov’un oğlu Kurtoğlu ile yapılan röportaj:

Ermenilerin elinde esir olan Dilgem Askerov’un oğlu Kurtoğlu ile yapılan röportaj:

Nezmiyye Hicran: Sayın Kurtoğlu! Babanız Dilgem Askerov’dan en son ne zaman haber aldınız?

Kurtoğlu Askerov:
Artık babamdan bir senedir mektup alamıyorum. Herkese malumdur ki, babam Dilgem Askerov, bundan 5 yıl kadar evvel doğup büyüdüğü ata topraklarına, anne-babasının mezarlarını ziyaret için giderken arkadaşları Hasan Hasanov ve Şahbaz Guliyev, Ermeni askerleri tarafından hapsedilmiştir. Onların Hasan Hasanov’u amansızlıkla öldürdü. Cenazesini aylar sonra Azerbaycan’a verdi. Lakin atam ve arkadaşı bugüne kadar, halen de bu Ermenilerinde elinde bulunmakta ve zulüm görmektedirler. Kırmızı Haç Komitesi’ne defalarca müracaat etsem de hiçbir olumlu cevap alamadım. Bir seneden beridir de hiçbir haber yoktur. Onlardan, babam ve arkadaşı ile ilgili video getirmelerini ısrarla istesem de vermediler. Mektup hususunda ise, babamın yazmak istemediğini söylediler. Ben babamı iyi bilirim. O ihtiyar ve hastadır. Mektup yazmaması, arzusu ile değil sıhhati ile ilgilidir. Son olaylar beni çok üzdü. Bir Youtuburun, siyasi olarak tutuklanması, bugünlerde binlerce insanı ayağa kaldırdı. Amerika başta olmak üzere, bütün dünyanın gündemini zaptetti. Ama kendi topraklarında, anne ve babasının mezarını ziyarete giden, 26 senedir topraklarından ayrı olan Dilgem Askerov, Ermenilere hiçbir zarar vermemiştir. O, anne ve babasının mezarlarını gitmek için aç ve susuz, aylarca dağ-bayır yürümüştü. Tek isteği, anne ve babasının mezarlarını ziyaret etmekti. Çünkü hasta idi ve bu dünyadan ayrılmadan, her fani gibi atalarının mezarlarını görmek istiyordu. Bu onun tabii hakkı idi.

Nezmiyye Hicran: Buradan kamuoyuna söylemek istedikleriniz nelerdir?
Kurtoğlu Askerov:
Tek ümidim, Cumhurbaşkanım İlham Aliyev’dir. Herkesin bize söylemesine göre, ihtiyar ve hasta babamın azatlığı Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aiyev’in elindedir. Cumhurbaşkanımız, Ermenistan Cumhurbaşkanı ile bu hususu görüştüğü takdirde, babamı azat edeceklerine inanıyorum. Bütün kamuoyunun da inancı böyledir. 2019 yılı babamın azatlık yılı olsun. Biz hem vatansız, hem de vatanda esir olan babamın çektiği acılara dayanacak kadar güçlü değiliz.

Nezmiyye Hicran: Son sözlerinizi alayım.

Kurtoğlu Askerov:

Azerbaycan ile Türkiye iki kardeş devlettir. Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızın en azından hayır dualarını beklemek hakkımızdır. Bütün soydaşlarımızı selam ve saygılarımı sunuyorum.

Röportaj: Nezmiyye Hicran

https://www.sakaryadanhaber.com/roportaj/1787920/ermenilerin-elinde-esir-olan-dilgem-askerovun-oglu-kurtoglu-ile-yapilan-roportaj

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın