İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan heyeti, Garo Paylan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı AKPM’nin müdahalesini istedi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) kış dönemi 24 Ocak tarihinde başladı. Ermenistan’ın AKPM heyeti üyesi Naira Zohrabyan, yaptığı konuşmada TBMM Ermeni Milletvekili Garo Paylan’ın dokunulmazlığını kaldırma çabalarını kınadı.

Türkiye’de 301. maddesi ile insanların susuturulmasına son verilmesi için AKPM’den hemen önlemler alınmasını isteyen Zohrabyan, Türkiye’de Leyla Güven, Ertuğrul Kürkçü, Selahattin Demirtaş dahil birçok siyasetçi ve milletvekililere karşı cadı avının devam ettiğine vurgu yaparak,  Garo Paylan dahil 8 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiğini de hatırlattı.

Ermenistan heyet üyesi, “Garo Paylan’ın dokunulmazlığının kaldırılması, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan da talep edildi. Muhalifleri ve gazetecileri susturarak hapsetme aleti olan Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi tekrar uygulanmaya başladı. Bu rezil maddeyle zamanında Türkiyeli ünlü Ermeni aydın ve gazeteci olan ve sadece Ermeni olduğu için öldürülen Hrant Dink’e karşı da dava açılmıştı” ifadelerini kullandı.

Türk Ceza Kanu’nun 301. maddesi yardımıyla sayısız Türk aydınlara karşı da sahte davaların açıldığını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin de defalarca bu maddeyi eleştirdiğini dile getiren Zohrabyan, uygulamanın tam Ortaçağ Engizisyonuna benzediğini vurguladı.

“Nihayet, değerli arkadaşlar, Garo Paylan ne demiş de Erdoğan ile Türkiye adalet sistemi tarafından Türk Milletine hakaret olarak algılanmış. Garo, sadece Diyarbakır şehrindeki durumu anlatarak şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır’ın her köşe başında TOMA, Panzer var ve bu durum Hitler, Musolini günlerini hatırlatıyor”. Sadece bu kadar. Erdoğan ise, Paylan’ın bu bir cümlesiyle tüm Türkiye’nin ve Türk milletinin son derece aşağılanmış olduğuna karar vererek milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyor”.

Konuşmasının sonunda Naira Zohrabyan, Garo Paylan’a ve diğer siyasetçilere karşı yasadışı işlemlerin yapılmasını önlemek ve mualifleri susturma ve ifade özgürlüğünü kısıtlama aleti olan 301. maddesinden Türkiye’nin tamamen vazgeçmesini sağlamak için, AKPM’den gerekli önlemlerin alınmasını istedi ve talep etti.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/25/Ermenistan-Paylan-AKPM-Türkiye/146652

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın