İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Devrimci Federasyonu’ndan sert Karabağ açıklaması

Ermeni Devrimci Federasyonu’nun 33. genel kurulu, Artsakh (Karabağ) konulu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Artsakh Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Beyannamesi ile Anayasasında kaydedilen Bağımsız devlet statüsü ve toprak bütünlüğü pazarlık konusu edilemez.

Ermenistan ile Artsakh Cumhuriyetleri arasında bir askeri-siyasi ittifak anlaşmasının en kısa zamanda imzalanması acil bir ihtiyaçtır.

Ermeni Devrimci Federasyonu, Artsakh Cumhuriyeti’nin hükümetine, ülkenin sosyal-ekonomik gelişiminin, güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün sağlanması konusunda tam destek veriyor ve bu yükümlülüğüne devam etmeye hazır olduğunu bildiriyor.

Son aylarda Artsakh’la ilgili müzakerelerin canlandığını, o sırada ihtilaf taraflarının ve arabulucuların yaptığı açıklamaları ile attığı adımlardan kaynaklanan endişeleri dikkate alarak, Ermeni Devrimci Federasyonu’nun 33. genel kurulu şunlara dikkat çekiyor:

Müzakereler, Artsakh Cumhuriyeti’nin hükümetinin tam katılımıyla yapılmalı,

Ermenistan iktidarı, uluslararası arenada Artsakh’ın bağımsızlığı ile güvenliğini garanti etme yükümlülüğünü sürdürmeli.

EDF 33. Genel Kurulu
Stepanakert, Artsakh Cumhuriyeti
24 Ocak 2019

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/25/Ermenistan-Karabağ-Devrimci-Federasyonu/146738

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın