İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabağ -Azerbaycan sınır hattında ateşkes ihlalleri azaldı

Artsakh Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Davit Babayan, son dönemde Artsakh – Azerbaycan sınır hattında ateşkes rejiminin ihlal sayısının önemli derecede azaldığını duyurdu.

Babayan, “Azerbaycan tarafından yapılan ihlal sayısı önemli derecede azaldı. Sınır durumu genel olarak sabittir. Bunu olumlu karşılıyoruz, ancak karşı taraf, aslında düşmanlık üzerinde kurulan politikasında hiçbir değişiklik yapmadı. Tüm alanlarda Ermeni karşıtı politikasına devam ettiriliyor. 2018 yılında tarihleri boyunca düzenlenen en kapsamlı tatbikatları gerçekleştirdiler. Yerevan ve Sevan’ı keşfetmek, Artsakh’ı yok etmek hayalini saklamaya gerek bile duymayan bir terör ülkesi  söz konusu” yorumunu yaptı.

Sınırda gerginliğin azalmasının sebeplerine gelince ise sözcü, bu sebeplerin çok farklı olabileceğine dikkat çekerek, “Bunun farklı faktörlere bağlı olduğu tahmin edilebilir. Ancak esaslı bir değişiklik yaşanmadı. Onların hedefler değişmedi. Azerbaycan’ın, en uygunsuz ve en beklenmedik anda en küstah şekilde en tahmin edilemez adımını atabilecek bir ülke olduğunu her zaman söyledik” şeklinde konuştu.

28 Eylül tarihinde Duşanbe’de bir araya gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sınır hattında gerginliğin azaltılması ve farklı olayların önlenmesi gereltiği konusunda mutabakata varmıştı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/23/Karaba%C4%9F-Azerbaycan-s%C4%B1n%C4%B1r-ihlal/146482

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın