İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Surp Dzınunt (İsa Mesih’in Doğuş ve Beliriş Yortusu) kutlandı

Ermeni Kilisesi İsa Mesih’in Doğuş ve Beliriş Yortusu’nu 6 Ocak’ta kiliselerde düzenlenen ayinlerle kutladı.

Ermenistan’daki ayin Yerevan’daki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde düzenlendi. Tüm Dünya Ermenileri Ruhani Lideri Karekin II’nin yönettiği ayine Başbakan Nikol Paşinyan da katıldı. Ayine halktan geniş katılım oldu.

İstanbul’da Kumkapı’daki Ana Kilise’de ve diğer kiliselerde de ayinler düzenlendi, Ermeni toplumu kiliselerde ayinlere katıldı ve birbirini tebrik etti.

(Kumkapı’da Amira Bezciyan’daki ayinden bir sahne. Foto: İşhan Erdinç)

Kumkapı Ana Kilise’deki ayinin ardından Başepiskopos Aram Ateşyan, Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan ve ruhaniler, Kumkapı’daki Harutyun Amira Bezciyan Salonu’nda tebrikleri kabul ettiler ve Ermeni toplumu ile biraraya geldiler. Buluşmada Ateşyan ve Maşalyan birer konuşma yaptı. İsa Mesih’in Doğuş ve Beliriş Yortusu’nun kutlayan Ateşyan ve Maşalyan  güncel sorunlara da değindiler ve Patrik seçimi ile vakıf seçimleri için sabretmek gerektiğini söylediler. Kabule Mıhitaryan Rahipler Topluluğu’nu temsilen Başrahip Hagopos Çopuryan da katıldı ve kısa bir teşekkür ve kutlama konuşması yaptı. Buluşmaya vakıf yöneticileri, Patikhane Gençlik Komisyonu üyeleri ve toplumdan katılım olurken, kimi vakıflar buluşmada bulunmadı.

Patrikhane diğer Hristiyan cemaatlerin, siyasi partilerin ve temsilcilerinin tebrikleri Patriklik kabul salonunda 8 Ocak 2018, Salı günü saat 10.00 – 14.00 arasında kabul edecek.

Ermeni Kilisesi Katolik, Proteston ve Ortodoks kiliselerinden farklı olarak İsa Mesih’in doğuş ve belirişini 24 Aralık’ta değil, 6 Ocak’ta kutluyor. Slav Ortodoks kiliseleri ise takvim farkı nedeniyle İsa Mesih’in doğuş ve belirişini 7 Ocak’ta kutluyor.


http://www.agos.com.tr/tr/yazi/21841/surp-dzinunt-isa-mesih-in-dogus-ve-beliris-yortusu-kutlandi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın