İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın yeni seçilen Parlamentonun ilk oturumu 14 Ocak’ta yapılacak

Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan komisyonun olağanüstü toplantısında erken genel seçimleri sonucunda oluşan Ermenistan’ın yeni seçilen Ulusal Meclisin’in ilk oturmunun 14 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Komisyon ayrıca milletvekilliğinden vazgeçme başvuruları da ele aldı. Vazgeçme başvurularında bulunanların çoğu Ermenistan Başbakanı Vekili Nikol Paşinyan’ın önderliğindeki ‘Benim adımım’ ittifakını temsil ediyorlar. Onlardan çoğu Hükümette yer alacağından dolayı milletvekilikten vaz geçiyor.

Yeni Parlamentoda ‘Benim adımım’ ittifakının toplam 88, ‘Müreffeh Ermenistan’ partisinin 26, ‘Aydın Ermenistan’ partisinin ise 18 milletvekili olacak. ‘Benim adımım’ ittifakının listesiyle ayrıca 1 Yezidi, 1 Rus, 1 Süryani ve 1 Kürt milletveki de Ermenistan Ulusal Meclisine girecekler.

Ermenistan Anayasası’na göre yeni Ulusal Meclisi faaliyete başladıktan hemen sonra Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından en çok oy toplanan siyasi gücünün sunduğu aday Başbakanlık görevine atanacak.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/08/Ermenistan-Parlamentosu-Ba%C5%9Fbakan/145205

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın