İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pankarttaki gerçek!

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***
Adnan Öksüz / Milli Gazete

Nerede hayırlı bir iş var, Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  orada… Geçenlerde, Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER) ve AGD üyesi gençler, Milli Piyango bileti satılmasına ve yılbaşının kutlanmasına tepki gösterdiler.

AGD’li gençlerin açtığı pankartlara baktım. Mesajlar son derece dikkat çekici;

* “Hristiyan’ın kutsalına değil, Müslümanların kutlamasına karşıyız.”

* “Haramın millisi olmaz.”

* “İslam milleti, kabul etmez zilleti.”

Buradaki mesaj Müslümanlara. Müslümanlar yılbaşını kutlamamalı, Hristiyanlara benzememeli!

adnan-oksuz-1.jpg?

Bir de açıklama yaptı gençler;

* “Bir millet kendi tarihine, kendi inancına, kendi kültür ve kıymetlerine sarıldığı ölçüde sağlam bir gelecek inşa edebilir. Kendi milli ve manevi değerlerinden uzaklaştığı, kendi kültürüne yabancılaştığı takdirde sadece değerlerini değil bir gün istiklalini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelir. Tarih bunun dramatik örnekleriyle doludur.”

 

 

* “Bütün bu gerçekler ortadayken son yıllarda ülkemizde giderek artan bir şekilde yılbaşı çılgınlığı ve milli kavramına darbe vuran piyango çılgınlığı yaşanmaktadır.”

* “Sen Müslümansın. 37 milyon piyango bileti, 20 binin üzerinde banka şubesi, 114 milyon faizli banka kartı, 57 milyon faizli kredi kartının yüreklerimizi işgal ettiği bir ortamda, rızkın yalnızca Allah tarafından verildiğini unutmamalı, haram olan piyangodan uzak durmalısın.”

Gençler, “Faizden uzak durun!” diyorlar…

Gençler, “Haramdan uzak durun!” diyorlar…

Gençler daha ne desinler…

VALİ BEYİN PEŞİNİ BIRAKMIYORLAR!

Kış aylarında İstanbul’da, sosyal medyada en çok konuşulan isim kuşkusuz Vali Vasip Şahin’di. ‘Vasip amca’ kışın okulları tatil kararı aldığında İstanbullu öğrenciler bir sevinirdi, bir mutlu olurlardı ki… Biliyorsunuz, bir süre önce Vasip Bey’in tayini Ankara’ya çıktı. O artık Ankara Valisi. Vasip Bey, geçtiğimiz günlerde Ankara’da 1 gün tatil kararı aldı ya, hani?  Sosyal medya yeniden hareketlendi.

adnan-oksuz-2.jpg?

Bu defa Ankara’daki sosyal medya kullanıcıları twetlere sarıldı. İstanbul durur mu? Bakın Vasip Bey’e karşılıklı neler dediler;

* @hayatcokzorbee, Gelir gelmez ilk golünü attı, sezon sonu gol kralı olur

* @bawis_, Camdan dışarı bakmışsın valim benim

* @abdullahgunayy, Vali bey, heykelinize beton yetmez betooon

* @TuncayKh, Adamsın

* @rdzl0, Okuduğum en güzel tweetsin

* @solistbeyinizx, ‘la kurban olduğum sen angarada muhteşem bi detaysın

* @17cndnz, Kimin valisi bu

* @hacihuso2, Okulları tatil etmek için vali yapmışlar resmen. Gittiği yere kar’ı beraberinde götürüyor.

“KARŞIMDA ÖLÜ BİR ÜLKE VARDI…”

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, yardım çalışmaları için Yemen’deydi. İzlenimlerini aktardı. İnsanın tüylerinin diken diken olmaması imkânsız! Bakalım mı;

adnan-oksuz-3.jpg?

* “Yemen’e gittiğimde karşımda ölü bir ülke vardı. Ülkenin büyük kısmı hâlâ kuşatma altında. En büyük sıkıntı ise yetersiz ve sağlıksız beslenme. Bölgelere ilaç ulaşmadığı için hastaneler de yetersiz kalıyor. Hastanelerin -özellikle çocukların- durumu çok kötü. Sağlık merkezlerinin çoğunu çocuklar doldurmuş. 4 aylık olmasına rağmen iki kilo yedi yüz gram Malik, bütün durumu özetler gibiydi.”

* “Hastanelerdeki durum Aden sokaklarında da vardı. Mahalle aralarında yardım dağıtırken bitap düşmüş bir çocukla karşılaştık. Doktorlar bölgede yaygın olan ishale yakalanırsa ölebileceğini söyledi. Yemen’de ishal bile ölümcül hastalık.”

* “Aden’de dağıtımları bitirip uzun ve yorucu bir yolculuk sonunda Taiz’e ulaştık. Husiler burayı iki yıl boyunca yoğun abluka altında tutmuş ve çoğu bölgesi hâlâ abluka altında. Şehre yiyecek, ilaç ve diğer ihtiyaçların girmesi çok zor. İnsanlar dağ yollarından eşeklerle getirdikleriyle hayata tutunmaya çalışıyor. Yüzlerce çocuk açlık ve hastalıktan ölmüş. Kuşatma süresince kırsalda kaç kişinin öldüğü ise bilinmiyor. Şehrin tamamında hâlâ elektrik ve su yok.”

* “Kamplarda dağıtım yaparken birçok şeyle karşılaştık. En çok etkilendiğim olaysa önünden geçerken fark ettiğim küçücük bir çadırdı. Çadırda 8 kişinin kaldığını öğrendiğimde şaşkınlığım daha da arttı. Aile 3 yıl önce çatışmalardan kaçıp bir kampa yerleşmiş. Orada da çatışma çıkınca Taiz’e gelmişler. 1 yıldır bu çadırda yaşam mücadelesi veriyorlar.”

* “Yemen’de dağıtımları bitirip eve dönmeye hazırlanırken iç savaş bitse bile düzelmesi yıllar alacak şehri, açlıktan can çekişen çocukları, anne ve babaların çaresizliğini düşünüyordum. İnsan yapımı bu felaketin ne zaman son bulacağı hâlâ bilinmiyor. Ağır silahlar ve tanklarsa her zaman olduğu gibi savunmasız sivilleri öldürmeye devam ediyor.”

KESİNTİSİZ ZULÜM!

Bize biraz roman gibi, biraz hikâye gibi geliyor ama dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanlar kan ve gözyaşı içinde…

* Bir ülkenin, bir devletin tüm dünyanın gözü önünde nasıl işgal edildiğinin en acı ve hüzün verici fotoğrafının adıdır, Filistin! Filistin’de işgal, katliam, işkence, zulüm devam ediyor… Siyonizm kana doymuyor…

* Doğu Türkistan’da Müslümanlara akla hayale gelmedik işkenceler uygulanıyor.

* Irak, Suriye, Libya, Mısır, Yemen’de yüz binlerce Müslüman katledildi, bu ülkelerin durumu içler acısı… Suriye 1000 yıllık medeniyetini son yüzyılda kaybetti, ne yazık ki!..

* Afganistan’ın hali ortada…

* Arakan’da Müslümanlara zulüm devam ediyor… Ve de diğer Müslüman coğrafyada…


https://www.milligazete.com.tr/makale/1771633/adnan-oksuz/pankarttaki-gercek

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın