İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bimarhane Sinop’ta sahnelendi

Sinop’ta sahnelenen Bimarhane oyunu sanatseverlerle buluştu. 

Direklerarası seyirci ödüllerinde en iyi oyun yazarı ve en iyi erkek oyuncu ödülleri alan Bimarhane adlı tiyatro oyunu Sinop’ta büyük ilgi gördü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nuna (KESK) bağlı Eğitim-Sen organizasyonunda Samsun Düşevi oyuncuları tarafından Sinop Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu çok sayıda sanatsever izledi.

Oyun bitiminde seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı. Program sonunda konuşan Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, oyunculara ve tüm sanatseverlere teşekkür etti.

Dört ayrı yaşam hikayesinin anlatıldığı oyun, Osmanlı döneminde çok güzel işletilen, sağlık yapılarından birisi olan Üsküdar Toptaşı Bimarhanesinde (Tımarhanesinde) geçiyor.

Oyunca dört akıl hastasının bakış açısı ile dönemi anlatıyor. Bozulan ekonomik yapı ve işgal altındaki İstanbul’da 1919 yılının Nisan ayında Toptaşı Bimarhanesi epey bir zaman önce kapanmıştır. Ancak içeride yaşamaya devam eden Ermeni, Türk, Balkan, Rum dört meczup kendilerine yardım eden bir kadın vasıtası ile yaşama tutunmaya çalışırlar. İngilizlerin hüküm sürdüğü bir İstanbul’da başlayıp Anadolu’ya yayılan Kuvayı Milliye mücadelesi artık bizim dört meczubunda derdi olmuştur. Bimarhane: temelde günümüze gönderme yaparak aynı topraklar üzerinde, aynı tebadan insanların birbirine kenetlenmesini, din, dil, ırk farkını bir kenara bırakarak farklılıkları ile birbirlerini kabullenmelerini ve birlikte yaşamalarının anlatıldığı trajikomik hikayesi ile seyirciyi diri tutma iddiasında olan bir oyun. 

Kaynak: Vitrinhaber

https://www.vitrinhaber.com/kultur-sanat/bimarhane-sinop-ta-sahnelendi-h27025.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın