İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ragıp Zarakolu: Yakında Topkapı Sarayı’ndaki ve Hırka-i Şerif Camii’ndeki kutsal emanetleri geri bile isteyebilirler

Ve bu kişiler kıyım ve etnik arındırma programlarını Cumhuriyet tarihi boyunca sürdürebildiler. İslam’ı kendi politik amaçları için kullandılar. Bir yandan da modernist ve laik olduklarını iddia ediyorlardı. Kullandıkları siyasal İslam şimdi iktidarda. 

“Yeni Türkiye” Abdülhamit’in İslamist politikalarına geri döndü açıkça. 1896 Ermeni kıyımlarının sorumlusu Kızıl Sultan şimdi bir kahraman! Kendi politikalarını “Yeni Osmanlılık” diye açıkça ifade ediyorlar. Bu da bölgesel bir güç olma ihtirasınının bir sonucu. Müslüman Kardeşlerle bağı olan “Yeni Türkiye”, RTE öncülüğünde bir çeşit Sunni İslam Enternasyonali oluşturmayı amaçlıyordu. Filistin’in değil, hep ideolojik olarak yakın oldukları Hamas’ı desteklediler.

2023 yılında Sünni İslam Cumhuriyeti’ni kurmak ütopyaları. Suriye bunun son zaferi olacaktı. Şam’da namaz kılacaklardı. Ama bu proje, ABD’nin ilk başta Mısır’da destek verdikleri Müslüman Kardeşleri yalnız bırakması, Suriye’nin çetin ceviz çıkması sonucu çöktü. Beklentileri Suriye’den sonra ABD ile İran’a dalmaktı. İslam’ın birliği hayalini unutup birbirlerini yemeye başladılar şimdi. Bir yanda Katar, Türkiye, öte yanda Suudi Arabistan. 

Siyasal İslam’ın öncüsü ve baş finansörlerinden biri olan Suudilerin, RTE’nin ihtiraslarına kapı aralaması beklenemezdi. Zaten Müslüman Kardeşleri kendi egemenlikleri için tehdit olarak görüyorlar. Hele Osmanlı’nın 19. yüzyıl başlarında Suudilerin isyanının kanla bastırdığı hatırlanacak olursa. Suudiler, Osmanlı’dan kalma ne kültür mirasını yerle bir etti. Yakında Topkapı Sarayı’ndaki ve Hırka-i Şerif Camii’ndeki kutsal emanetleri geri bile isteyebilirler. Zaten Arap Emirlikleri bu talebi dillendirdi bile. Suudiler eski Osmanlı Balkan coğrafyasında on küsür yıldır hızlı bir misyonerlik faaliyeti yürütüyor. Bektaşi tekkelerine el konulup, buradan selefiliğin yaygınlaşması için faaliyet sürdürülüyor.

http://www.diken.com.tr/ragip-zarakolu-yakinda-topkapi-sarayindaki-ve-hirka-i-serif-camiindeki-kutsal-emanetleri-geri-bile-isteyebilirler/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın