İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Savunma Bakanı, Azerbaycan’a esir düşen Karen Ghazaryan’ın ailesiyle görüştü

Ermenistan Esir, kayıp ve rehin alınmış kişilerden sorumlu komisyon başkanı, Savunma Bakan Vekili Davit Tonoyan, 2018’de Ermenistan – Azerbaycan sınırını geçerek esir düşen Ermenistan vatandaşı Karen Ghazaryan’ın anne-babasını kabul etti.

Görüşme sırasında Ghazaryan’ın ailesi, Azerbaycan’da tutuklu bulunan ve hakkında yargılama yapılan Karen’in sağlık durumunun olası kötüleşmesinden endişe duyduklarını ifade ederek, kendisinin, 2004-2006 yıllarında yaptığı zorunlu askerlik dışında bir daha Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinde görev almadığını bildirdi.

Esir, kayıp ve rehin alınmış kişilerden sorumlu komisyon başkanı Tonoyan, Ermenistan’n, Karen Ghazaryan’ın Ermenistan’a iade edilmesi için yoğun çalışmalar yürüttüğünü, bu konuda hem AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarıyla, hem Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin heyetiyle işbirliği yaptığını vurguladı.

Aynı zamanda Davit Tonoyan, Azerbaycan’ın, Karen Ghazaryan’ı ülkesine geri göndermekle ilgili insani sorununu, çatışan ülkeler arasındaki askeri rehinlerin karşılıklı iadesi konusuna bağlamayacağını ümit ettiğini de ifade etti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/30/Ermenistan-Tonoyan-Azerbaycan-esir-Karen-Ghazaryan/142880

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın