İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gaspar Karapetyan:”Azerbaycan’ın kara listesinin hiçbir etkisi yok, böylece Avrupalılar daha da kışkırtılıyor”

Avrupa Ermeni Davası Konseyi Başkanı Gaspar Karapetyan, Avrupa’da Artsakh meselesi ile Ermeni Soykırımı’nın tanınması uğruna ve Azerbaycan ile Türkiye’nin Ermeni karşıtı politikasına karşı yürütülen mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Avrupa Ermeni Davası Konseyi’nin, en farklı konferans ve toplantılarda Ermeni Soykırımı ile Artsakh (Karabağ) konusunu gündeme getirdiğini vurgulayan Karapetyan, “Türkiye, Ermeni Soykırımı’nın sorumluluğunu üstlenmeli. Saat gelecek ve biz, Türkiye’yi taleplerimizi yerine getirmeye nasıl mecbur edeceğimize karar vereceğiz. Bu yıl Avrupa Parlamentosu’nun raporunda yine Türkiye’nin sorumluluğuna değnildi” açıklamasını yaptı.

Avrupalı yerel siyasi güçlerle iyi ilişkilerde olduklarını ve bu konuda onların desteğini aldıklarını vurgulayan Konsey Başkanı, “Artsakh konusuna gelince biz, Artsakh’ı ablukadan kurtarmak hedefindeyiz. Bu yüzden Avrupa’dan Artsakh’a ve Artsakh’tan Avrupa’ya karşılıklı ziyaretler düzenliyoruz. Son iki yılda 23 Avrupalı milletvekili ve Avrupa Parlamentosu’nun 10-15 üyesi Artsakh’ı ziyaret etti. Onalr, Azerbaycan’ın iddialarının gerçeklerle hiçbir alakası olmadığını kendi gözleriyle gördü” şeklinde konuştu.

Karapetyan, Karabağ’ı ziyaret eden Avrupalı yetkililerin, ülkenin birçok üst düzey yetkilileri ile bir araya geldiğini, ayrıca sokka ve pazarlarda gezdiğini, halk ile de temslarda bulunduğunu ve kendi ülkelerine Artsakh’a aşık olarak döndüklerini anlattı.

Başkan, “Bu demek oluyor ki Azerbaycan’ın “kara listesinin” herhangi bir yararı veya etkisi olmuyor. Üstelik bu şekilde Avrupalı yetkililer daha da kışkırtılıyor, çünkü onlar (Avrupalılar) özgür insanlardır ve bir diktatörlük rejiminin, kendilerine nereye gitmeleri, nereye gitmemeleri gerektiğini söylemesini tahammül edemezler. Örneğin son ziyaretçilerden olan bir Belçikalı milletvekili kendi pasaportunda Artsakh vizaesini yaptırırken, bir diğer Avrupalı milletvekili de, herkes görsün diye pasaportundaki bu vizenin fotoğrafını çekti” ifadelerini kullandı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/20/Avrupa-Ermeni-Davası-Karabağ-Azerbaycan/141896

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın