İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yakında Ermenistan ile Karabağ arasında askeri siyasi ittifak imzalanacak

Karabağ (Artsakh) Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Sekreteri Vitali Balasanyan, yakında Ermenistan ve Artsakh arasında askeri ve siyasi ittifak hakkında bir anlaşma imzalanacağını dile getirdi.

Balasanyan “Ermenistan’ın Karabağ halkının güvenliğinin garantörü olduğunu kaydeden bir anlaşma imzalamamız lazım. Burada en önemli  Artsakh’ın “toprak bütünlüğünün garantörü”  değil, “halkın güvenliğinin garantörü” deyişidir, çünkü Azerbaycan köntrölü altında bulunan topraklarımız daha var” ifadelerini kullandı.

Ermenistan iktidarına daha Mayıs ayında anlaşma hakkında bir teklif sunduklarını söyleyen Balasanyan Ermenistan tarafından teklifin kabul gördüğü ve anlaşmanın hazırlanmasına yönelik çalışmalarının sona yaklaştığını belirtti.

Artsakh MGK Sekreteri “Anlaşmanın hemen hemen hazır olduğunu söyleyebiliriz, ancak Ermenistan’da yaşanan iç siyasi gelişmelerden dolayı  ertelenmiş oldu. Umarım Ermenistan’da Aralık’ta beklenen Genel Seçimlerden sonra yakın zamanda söz konusu belgeye kavuşmuş oluruz” ifadelerini kullandı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/11/14/Ermenistan-Karabağ-ittifak/141520

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın