İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koyu bir dindar Hristiyan kitle: Evangelizm

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Türkiye’nin ABD’ye iade ettiği Rahip Brunson’la gündeme gelen Evangelizm kavramı, Türkiye’de hala merak konusu. Koyu bir dindar kitleye denilen ‘Evangelist’ tam olarak nedir, ‘Evangelizm’ inancı neyi öğütler?

Evanjelizm, Evangelizm, Evangelist… Bu kavramlar, Türkiye’de tutuklanan ABD’li Rahip Andrew Brunson ile gündeme geldi.

Evangelizm, koyu dindar bir Hristiyan bir kitle. Özellikle ABD’de siyasi hayatı yakından etkileyen Evangelistler, Beyaz Saray’ın politikalarında ve ABD ara seçimlerinde de etkisini gösterdi.

Evangelist ne demek?

Evangelizm, kelime manası olarak ‘İncil’i öğretmek, yaymak’ anlamına geliyor. Evangelizm, ABD’de Hristiyanlar arasında en yaygın mezheplerden birisi. ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 25’ine yani yaklaşık 80 milyonuna denk gelen Evangelistler, aynı zamanda Hristiyanların siyonistleri olarak da görülüyor.

Evangelistler kimi destekliyor?

Kendilerini diğer mezheplere göre daha dindar gören Evangelistler, Cumhuriyetçi Parti’yi destekliyor. Seçimlerde en büyük desteği ise şu anda ABD Başkanı olan Donald Trump’a verdikleri ifade ediliyor.

Evangelistler İsrail hakkında ne düşünüyor?

Evanjelikler, 1948 yılında Filistin topraklarına kurulan İsrail’in “İncil’in öğretileri doğrultusunda kurulmuş olduğuna”, “Hazreti İsa’nın tekrar hayata bu topraklarda geleceğine” ve bu şekilde “dünyanın sonunun” geleceğine inanıyor.

Bu teolojik sebebe dayanan Evanjelikler, Kudüs ve İsrail konusunda Trump yönetiminin bugüne kadar takip ettiği “keskin” politikanın arkasındaki önemli siyasi unsurlardan biri görülüyor.

Evangelistler neye inanıyor?

“Hristiyan Siyonistlerin (Evanjelikler) inancında Tanrı’nın kutsal toprakları sonsuza kadar Yahudilere verdiğine inanılır.” sözlerini kaydeden Oldmixon, “Tanrı’nın vadettiği kutsal topraklar olarak gördükleri yer, Ürdün Nehri’nin iki tarafında kalan topraklardır; yani İsrail’in yayılma politikası Evanjelikler için esastır.” dedi.


https://www.yenisafak.com/dunya/koyu-bir-dindar-hristiyan-kitle-evangelizm-3407618

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın