İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Al Jazeera. Filipinliler neden Ermenistan’a aşık oluyor?

Al Jazeera Basra Körfezi Arap ülkelerinde çalışan ve Ermenistan’a “aşık olan” Filipinliler hakkında röportaj sundu.

29 yaşındaki Filipinli Eduard Rigor Al Jazeera’ya Ermenistan’a ilk ziyaretini ve izlenimlerini anlattı. Kendisi her sene Ermenistan’ı ziyaret ediyor.

Rigor’a göre Ermenistan’ı ziyaret eden Filipinliler genelde Arap ülkeleri olan Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt’te çalışıyorlar. Ermenistan’a onların akışı özellikle Aralık ayında başlıyor, çünkü Yılbaşı kutlamalarına katılıp kışın tadını da çıkarmak istiyorlar. En çok ilgilerini çeken yerlerden biri de Ermenistan’daki Aragats dağıdır.

Basra Körfezi ülkelerinin yasalarına göre Filipinliler çalışma vizelerini yenilemek için çalıştıkları ülkeden çıkış ve tekrar giriş yapmalı. Çoğu aynı günde geri gelmek yerine başka bir ülkeye gidip zaman geçirmeyi tercih ediyor.

En uygun ve ucuz istikametlerinden biri de Ermenistan’dır. Gidiş-dönüş bilet fiyatları 300 dolardan başlıyor. Özellikle inançlı Filipinliler için Ermenistan çekici bir ülkedir, çünkü burada kiliseleri ziyaret edebiliyorlar.

Ermenistan turizm komitesinin sunduğu bilgilere göre 2014  yılından beri Ermenistan’ı ziyaret eden Filipinlilerin sayısı 674’ten 2017 yılında 22.000’e ulaştı. Moskova’daki Filipinler Konsolosluğunun verilerine göre ise son yıllarda en az 300 Filipinli Ermenistan’a yerleşti.

Ayrıca Al Jazeera röportajında “Yerevan’daki Filipinliler cemaati” adlı Facebook grubunun 1300 üye olduğunu da dile getiriliyor.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/10/30/Al-Jazeera-Filipinliler-Ermenistan/140329

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın