İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Enterprise Times portalı, IT alanında kariyer yapma açısından en iyi şehirleri açıkladı

Britanya’nın Enterprise Times Buziness Technology portalı bilgi teknolojisi alanında (IT) kariyer yapmasını sağlayan en iyi 10 şehirlerin listesini açıkladı. Yapılan sıralamaya göre Ermenistan’ın başkenti Yerevan dünyada 4’üncü sırada yer alıyor.

Portal’ın sunduğu bilgilere göre 4’üncü sırada yer alan Yerevan’da yapılan araştırmalar 2025 yılına kadar Ermenistan’da programcılara üç kat fazla ihtiyaç duyulacağını ve yaklaşık 30.000 programcı talep edileceğini gösteriyor.

Araştırmalara göre yenilikçilik ve teknoloji alanlarında Ermenistan her yıl yüzde 20 büyüme kaydediyor ve bu büyümenin hızı devamlı artıyor.

Times Buziness Technology portalı yayınladığı yazıda “Eğer siz daha önce başka bir ülkeye yerleşmediniz, şimdi bunun hakkında düşünebilirsiniz. Ermenistan’da hayat ucuz, suç oranı düşük, kültürü de çok zengin. Şu an en yaygın diller Ermenice ve Rysça’dır, fakat İngilizce de giderek yayılıyor” ifadelerine yer verildi.

Listede birinci sırada San Francisco, ikinci sırada New York, üçüncü sırada ise Austin (Teksas) şehirleri yer alıyor. Dordüncü sırada yer alan Ermenistan’ın başkenti Yerevan’ın ardından Singapur, Melburn, Londra, Stockholm ve Bangalore geliyor. Onuncu sırada ise , Kanada’nın en büyük şehri ve ticaret merkezi Toronto var.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/10/25/Enterprise-Times-portalı-Yerevan-Ermenistan-IT/139971

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın