İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Erebuni-Yerevan 2800” etkinliklerine katılan yabancı heyetler Ermeni Soykırımı anıtını ziyaret etti

Ermenistan’ın başkenti Yerevan dünyada kuruluş tarihini net olarak bilinen ve ‘doğum belgesi’ olan nadir şehirlerden biridir. Roma’dan yaklaşık 30 yaş büyük Yerevan M.Ö. 782 yılında Urartu (Van Ermeni Krallığı) kralı Birinci Argişti tarafından kuruldu. Erebuni (Yerevan) kalesinin kurulmasına dair Kral Argişti’nin bıraktığı çivi yazısı halk tarafından Yerevan’ın ‘doğum belgesi’ olarak adlandırıldı.

21 Ekim 2018 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Yerevan’ın kuruluşunun 2800 yıldönümü münasebetiyle kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Yerevan’daki merkezi Cumhuriyet meydanında bu vasıtayla büyük konser düzenlendi.

Kutlama etkinliklerine katılmak amacıyla farklı ülkelerden heyetler de hazır bulundu.

Yerevan Belediyesi Dış Bağlantılar Dairesi Başkanı Davit Gevorgyan bu konu hakkında yaptığı açıklamada “10 ülkeden 15 heyet Yerevan’a geldi. Başkentimizin yıldönümü kutlama etkinliklerine farklı ülkelerden belediye başkanları ve devlet memurları katılıyor. Gelenek olarak biz kutlama etkinlikleri başlamadan önce sabah erken Ermeni Soykırımı anıtını ziyaret edip saygı duruşunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Böylece, Rusya’dan, Fransa’dan, Ürdün’den, Litvanya’dan, Letonya’dan, Estonya’dan, Almanya’dan, Lübnan’dan ve başka ülkelerden gelen heyetler Yerevan’daki Tsitsernakaberd Ermeni Soykırımı Anıtında saygı duruşunda bulundular.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/10/22/“Erebuni-Yerevan-2800”-Ermeni-soykırımı/139610

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın