İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde kilisenin tabelası artık yok!

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

 

Ajan papaz Andrew Brunson’ın tahliye edildikten sonra Amerika’ya dönmesinin ardından yıllarca üs olarak kullandığı Diriliş Kilisesi el değiştirmişti. Kayıtlara kagir ev olarak geçen sözde kilisenin tabelası da hukuka uygun olmadığının ortaya çıkması üzerine dün apar topar söküldü

FATİH ŞENDİL

Yeni Asır’ın İzmir’de terör örgütleri adına suç işleme ve casusluk suçlarından yargılandığı davada 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra geçtiğimiz hafta serbest bırakılarak ABD’ye giden ajan papaz Andrew Brunson’la ilgili haberleri ses getirmeye devam ediyor. Gazetemizin Papaz Brunson’ın yasadışı faaliyetlerinde üs olarak kullandığı Alsancak’taki binanın kapısına ‘Diriliş Kilisesi’ tabelası asmasının da hukuka uygun olmadığını, buranın sadece dernek merkezi olarak gözüktüğünü ortaya koyan haberi büyük yankı uyandırdı.

APAR TOPAR SÖKÜLDÜ

İzmir Valiliği Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü, yetkililerinin söz konusu binaya ‘kilise tabelası asılamayacağını sadece dernek tabelası asılabileceğini açıklamasının ardından tabela apar topar söküldü. İzmir Valiliği Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü ekipleri tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, dernek yöneticilerinin apar topar o tabelayı yerinden söktüğü ortaya çıktı. Dernek olarak kayıtlara geçen merkeze şimdi dernek tabelası asılacağı öğrenildi.

270 BİN DOLARA SATILDI

Yeni Asır, geçtiğimiz Cumartesi günü İzmir’de terör örgütleri adına suç işlemek ve ajanlık suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra ülkesine dönen ABD’li ajan papaz Andrew Craig Brunson’ın yasadışı faaliyetleri için üs olarak kullandığı Alsancak’taki Diriliş Kilisesi binasının kilise cemaati üyesi iki kadın tarafından 270 bin dolara satın alındığını özel haber olarak duyurdu. Bu haberin ardından konu birçok medya organı tarafından haber olarak verildi.

KAYITLARA KAGİR EV OLARAK GEÇMİŞ

Alsancak 1469 Sokak 70 numarada bulunan iki katlı binanın kayıtlarda ibadethane değil ‘kagir ev’ olarak geçtiği ve binada kilise açılması için herhangi bir izin alınmadığı ortaya çıktı. İzmir Valiliği Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü yetkilileri, kiliseyi faaliyete geçiren Diriliş Derneği’nin buraya dernek tabelası asabileceğini ancak kilise tabelası asamayacağını söyledi.
Yetkililer, konuyla ilgili inceleme başlatılacağını kaydetti. Yeni Asır’ın dünkü manşet haberinin ardından söz konusu binanın girişinde bulunan ‘Diriliş Kilisesi’ yazılı tabela kilise üyeleri tarafından sabah saatlerinde apar topar söküldü. Kilise üyelerinin buraya derneğin isminin yazdığı tabela asacağı belirtildi

MAHALLELİ GİDİŞİNDEN MEMNUN

Ajan papaz Brunson’ın ikamet ettiği ve ev hapsinde tutulduğu dönemde kaldığı Alsancak Işılay Saygın Sokak’taki komşuları da, Brunson’ın sokaklarından gitmesiyle rahatladı. Alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten mahalleli, Brunson’ın gidişinden memnun olduklarını söyledi.


https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2018/10/19/sozde-kilisenin-tabelasi-artik-yok

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın