İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ı Karabağ’a bağlayan üçüncü karayolu yapılacak

Artsakh Cumhuriyeti (Karabağ) Cumhurbaşkanı Bako Sahakyan 200’den fazla Diyaspora Ermeni işadamlarla görüşme sırasında ileride Ermenistan’ı Karabağ’a bağlayan üçüncü karayolunun yapılacağını açıkladı.

Üçüncü karayolu Aras nehrinin kenarından geçip Ermenistan ve Artsakh’ı birbirine güneyden bağlayacak. Artsakh Cumhurbaşkanı Sahakyan’a göre daha önce inşa edilen ve Ermenistan’la Artsak’ı birbirine kuzeyden bağlayan Vardenis (Ermenistan)-Martakert (Artsakh) karayolu hem Karabağ’ın güvenliğini üst seviyeye çıkardı hem de ekonomi, özellikle turizm açısından büyük katkı sağladı.Yol üzerinde hizmet sektörünü de geliştiren mekanlar açılmaya devam ediyor.

Karabağ savaşı sona erdikten sonra “Hayastan” vakfı tarafından Ermenistan’ın Goris şehrini Artsakh’ın (Karabağ) başkenti Stepanakert’e bağlayan anayol yapıldı. 2017 yılında da bir ikinci alternative yol olarak Vardenis-Martakert yolu yapıldı. Şimdi de Artsakh Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği gibi güneyde üçüncü bir yol yapılacak ve böylece Artsakh’ın güvenliğini daha da pekiştirilecek.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/10/17/Ermenistan-Karaba%C4%9F/139291

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın