İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Artsakh sorununu başka platformlara nakletme gayretleri bölgesel istikrara zarar veriyor

New York’ta BM 73. Genel Kuruluna katılım amacıyla Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın resmi heyetinde bulunan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, 24 Eylül’de Tunus’lu mevkidaşı Khemaies Jhinaoui’yla buluştu.

Bakanlar buluşmada ikili ve çok taraflı gündemdeki bir dizi konuyu görüştüler.

Taraflar aralarında dışişleri bakanlıkları arasında periyodik siyasi istişareler yapılması aracılığıyla da olmak üzere siyasi diyaloğun canlanması yönünde varolan potansiyelin mümkün olduğunca kullanılması için işlevsel adımlara teşebbüs etmeye hazır olduklarını belirttiler.

İki dışişleri bakanı Eirvan’da yapılacak Uluslararası Frankofoni Teşkilatı (UFT) 17. Zirvesi hazırlık çalışmalarını, öngörülen etkinlikleri, gündem ve katılımcıların onayına sunulacak belgelere ilişkin görüştüler. Mnatsakanyan, Ermenistan’ın UFT Dönem Başkanlığı önceliklerine ilişkin bilgi verdi, öcelikli yön olarak özellikler yumuşak (smart) kalkınma ve dijital gündemin ileri taşınmasının altını çizdi.

Karabağ sorununun çözümüne değinen Mnatsakanyan, Ermenistan’ın AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlığı şemsiyesinde çatışmanın kesinlikle barışçı çözüm yükümlülüğünü bir kez daha teyid etti. Bu bağlamda Mnatsakanyan, Karabağ sorununa ilişkin görüşmelerin başka platformlara nakledilmesi gayretlerinin bölgesel istikrar ve barışın tesisine yönelik uluslararası toplumun çabalarına zarar verdiğini kaydetti.


https://news.am/tur/news/472800.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın