İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Azerbaycan’a satılan silah Ermenistan üzerine ateş ediyor

24 Eylül’de Minsk’te Ermenistan ve Belarus Parlamentolararası İşbirliği Komisyonu 11. Oturumu gerçekleşti. Oturumda Ermenistan Millet Meclisi Bşk. yard. Eduard Şarmazanov bir konuşma yaptı.

Şarmazanov konuşmasında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) faaliyetlerine ve bölgesel güvenlik meselelerine değinerek şunları kaydetti:
ʺErmenistan-Belarus Parlamentolararası ilişkilerinde KGAÖ ve Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki (AEB) ülkelerimizin üyeliği önemsenmektedir. Güvenlik meseleleri bölgemizdeki öncelikli yerini korumaya devam etmektedir. Daha 2000 yılında devletlerimiz Kolektif Güvenlik Sözleşmesi çerçevesinde bir Deklerasyon kabul ettiler, buna göre teşkilat üyesi ülkeler arasında askeri ve teknik işbirliği öncelikli mahiyet içermelidir. Ancak KGAÖ üyesi kimi devletlerin Azerbaycan’a silah satması sır değildir. . Azerbaycan’a satılan silahın KGAÖ üyesi Ermenistan yönünde ateş ettiği, etmekte olduğu ve muhtemelen ateş edeceğinin altını çizmeyi lüzumlu görüyorum. Bu endişe vericidir.

Son dönemde Azerbaycan kuvvetleri Ermenistan’ın sınır havalisindeki sivil sakinler üzerine ateşi sıklaştırmıştır. Bu uluslararası tüm normların en kaba şekilde ihlalidir. Partnörlerimizin benzeri yapıcı olmayan politikayı kınaması gerektiğini sanıyorum.ʺ


https://news.am/tur/news/472723.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın