İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“YANYANA” PROJESİNİN “TANIŞMA” ATÖLYESİ GAZİANTEP’TE GERÇEKLEŞTİ

RUMVADER’İN “YANYANA” PROJESİ GAZİANTEP’TEN GEÇTİ

“TANIŞMA” ATÖLYESİ YOLLARDA

Rum Vakıfları Derneği’nin “Ortak Bir Gelecek İçin Yanyana” başlıklı projesi Türkiye çapında yoluna devam ediyor.

Proje kapsamında yürütülen üniversite çağındaki bireylere yönelik “Tanıtma değil Tanışma” atölyesi bu kez Gaziantep’te gerçekleşti.

Gaziantep Gençlik ve Eğitim Merkezi ile Rumvader’in ortaklaşa düzenlediği atölyeye Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani toplumlarının genç temsilcileri ile Gaziantepli üniversite öğrencileri, sosyal sorumluluk projelerinin gönüllüleri katıldı.

Katılımcılar atölye sonunda değerlendirmelerini aktardı:

“Atölyedeki tüm etkinlikler katılımcıları aktif olarak konunun içine dahil edecek şekilde düzenlenmişti. Bu durum Türkiye’deki azınlıklar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı, empati kurabilmemizi, tüm bunların sonucunda yaşadığımız toplumu ve kendimizi sorgulayıp çözüm üretmemizi sağladı.”

“Bir arada yaşadığımız insanları daha yakından tanıma fırsatı buldum. Ön yargılarımı yıktım. Kulaktan duyma mitleri, kavram yanılgılarımı çözmeme yardımcı oldu.”

Deneyimsel Eğitim metoduyla hazırlanan atölyede Türkiye’nin toplumsal farklılıklarına, özelde azınlıklarına yönelik yanlış, yanlı bilgi ve yaklaşımların revize edilmesi hedefleniyor. Azınlıklara yönelik farkındalığı pekiştirmek amacıyla hazırlanan projeyi Avrupa Birliği destekliyor. İstanbul’un ardından Eskişehir, Samsun ve Gaziantep’ten geçen “Tanışma” atölyesi Kayseri ve Bursa duraklarıyla yoluna devam edecek.

(Sevan Ataoğlu)

 

SEVAN ATAOĞLU
MUGSF, STV 95′

“Bridging the gap, building together a common future” project activities manager

http://www.rumvader.org/Page/123/yeni_ab_programi.html

https://www.facebook.com/Bridging-The-Gap-Building-Together-A-Common-Future-612631372239142/?ref=bookmarks

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın