İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan ʺTumoʺ Konseyiyle Ermenistan’da bilişim teknolojilerinin gelişim perspektiflerini görüştü

Başbakan Nikol Paşinyan bugün 5 Eylül’de Tumo Yaratıcı Teknolojiler Merkezi konsey üyeleri Bekor Papazyan, Rev Lebaredian, Alex Seropian ve Tumo İcra Direktörü Marie Lou Papazian’ı kabul etti. Buluşmada Ermenistan’da bilişim teknolojileri sektörünün gelişim perspektifleri görüşüldü.

Başbakanlık Basın Servisinden verilen bilgiye göre başbakan Nikol Paşinyan, Kadife Devrim sonrasında tüm dünyadaki Ermenilerden, Ermenistan’ın kalkınmasına katkıya hazır olunmasının cesaret verici olduğunu belirtti, Tumo Konsey üyelerinin, özellikle Bilişim Teknolojileri alanının gelişimine destek arzusunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Tumo’nun dünyada Ermenistan’ın markasına dönüşebileceğini kaydederek ʺTumo’nun bugünkü kazanımları etkileyici ve teveccühe şayan, ancak bu yeterli değil, yeni başarılar kaydetme yönünde büyük potansiyel var ve hükümert bu sürece mümkün olduğunca destek olmaya hazırdırʺ dedi.

Tumo Konsey üyeleri, Ermenistan’daki devrimin Diaspora Ermenilerini coşkulandırdığını ifade ederek demokratik reformlarda yurda katkıya, ekonominin gelişimine yeni bir ivme kazandırmaya yönelik büyük bir alaka olduğunu kaydettiler. Konsey üyeleri Alexis Ohanian, Raffi Krikorian’la Bilişim Teknolojilerinin gelişimine yönelik ortak hazırlanan önerileri başbakana sundular. Bu özellikle Silikon Vadisiyle pratik iş bağlantıları kurulmasını, istişare, ortak yatırımlar vb. içermekte.

Başbakan önerileri memnuniyetle karşılayarak, Bilişim Teknolojileri Destek Konseyi kurularak önerilen düşüncelerin kurumsallaştırılması önerisinde bulundu. Paşinyan alanın hükümet için öncelikli olduğunu bir kez daha kaydetti.

Buluşmada kurulacak Konseyin faaliyet yönleri, çalışma formatı, üyelik statüsü ve diğer konular da görüşüldü. Paşinyan’n önerisiyle ortak bir yol haritası oluşturulması yanısıra online temas çalışma platformunun kurulması yönünde görüş birliği sağlandı.

https://news.am/tur/news/469557.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın