İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Artsakh Dışişleri Bakanı, Avrupa Parlamentosu Heyetini kabul etti

Artsakh Dışişleri Bakanı Masis Mayilyan bugün 29 Ağustos’ta Martin Sonneborn ve beraberindeki Avrupa Parlamentosu (AP) heyetini kabul etti.

Artsakh Dışişleri Bakanlığı Basın Servisinden verilen bilgiye göre taraflar buluşmadayurtta demokratik kurumların pekişmesi olmak üzere Artsakh ve AP arasında işbirliğine yönelik bir dizi konuyu değerlendirdiler. Mayilyan, Artsakh Cumhuriyeti ve AP arasındaki işbirliğinin, Artsakh’ın tecritinin Azerbaycan-Karabağ çatışmasının çözüm aracı olarak kullanmaya yönelik Azerbaycan politikasının kabul edilemezliğini göstererek, bölgede barış ve istikrarın temini işine önemli katkısı olduğunu kaydetti.

Konukların ricası üzerine Mayilyan, özellikle Artsakh’ın uluslararası tanınması ve Azerbaycan-Karabağ çatışmasının barışçı çözümünün altını çizerek, -bunun Artsakh halkı tarafından realize edilmiş kader tayini hakkı zemininde kurulu olması gerektiğini kaydederek, Artsakh dış politikasının önceliklerine ilişkin bilgi verdi.

Buluşmada Artsakh Cumhuriyeti ve Avrupa kurumları arasında işbirliğinin gelişim ve genişlemesi işinde karşılıklı ziyaretlerin önemi vurgulandı.


https://news.am/tur/news/468424.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın