İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Angela Merkel, Garegin II’yle buluştu-Artsakh meselesini de görüştüler

Dünya Ermenileri katolikosu Garegin II bugün 25 Ağustos’ta Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de Almanya başbakanı Angela Merkel’i kabul etti.

Ana Taht Enformasyon Dairesinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Garegin II, ziyareti teveccühle karşılayarak, bunun iki ülke ilişkilerinin gelişimi ve verimliliğinde yeni bir teşvik unsuru olması umudunun altını çizdi.

Katolikos Hazretleri Ermenistan’ın karşı karşıya buluınduğu aciliyetler ve siyasi yaşamında yer bulan değişikliklere değindi, Hristiyanlık inancına sahip Ermeni halkının barışçıl, güvenli ve esenlikli hayatını imar için iyimserlik içinde çabasını sürdürdüğünü kaydetti. Ermeni Kilisesinin de bu yöndeki çabalarında Ermeni devletinin yanında olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Angela Merkel Ermenistan’ı ziyaret eden ilk Alman şansölyesi olarak, Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de bulunmaktan ötürü mutluluğunu ifade etti.

Merkel, ziyaret ve buluşmalardan edindiği intibaları paylaştı, ziyaretinin Ermenistan’da gerçekleşen değişikliklere denk gelmesini memnuniyetle kaydederek, Almanya’nın bu yolda dost ve partnör olmak istediğini belirtti, farklı alanlarda işbirliğini genişletme yönünde hazır olduklarını bir kez daha teyid etti.

Görüşmede Ermeni Apostolik Kilisesi ve Alman Katolik ve Protestan kiliseleri arasında işbirliği konusu da yer aldı.

Buluşmada Karabağ sorununa ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Katolikos Hazretleri Azerbaycan yönetiminin son bulmayan  militarist demeçleri vesilesiyle endişesini ifade etti, bunun çatışmanın barışçı çözüm perspektifini oldukça tehlikeye düşürdüğünü ifade etti. Garegin II, Azerbaycan tarafından Ermenilere yönelik nefret ve düşmanlık tahrikine izin verilemiyeceğini belirtti.

Şansölye Merkel, ifade edilen endişeleri paylaşarak, Almanya tarafından da dillendirilen sorunların çözümüne katkı için çaba gösterileceğini kaydetti.

https://news.am/tur/news/467820.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın