İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaza suikast planı çöktü

FBI eski çalışanı Sibel Edmonds‘ın ajan papaz Brunson ile ilgili ortaya attığı ‘cezaevinde CIA tarafından zehirlenecekti’ iddiasının yankıları sürerken İzmirCumhuriyet Başsavcılığı, Sercan isimli bir kişinin Brunson’a suikast için görevlendirildiğini tespit etti. Savcılığın bu iddia üzerine başlattığı operasyonda yoğun güvenlik önlemleri altında ev hapsine alınan papaza suikast hazırlığındaki 5 kişi yakalandı. Ankara ve İstanbul’da yakalanarak sorgu için İzmir’e getirilen zanlıların CIA bağlantıları araştırılıyor

FATİH ŞENDİL

FBI eski çalışanı Sibel Edmonds’ın, casusluktan tutuklu sözde papaz Andrew Craig Brunson’la ilgili “CIA içindeki derin yapı Brunson’u Türk hapishanesindeyken zehirleyerek öldürmeyi ve hatta bu suçu Türkiye’ye atmayı düşünüyor” şeklindeki açıklaması geniş yankı buldu. Edmonds’ın bu iddiası konuşulurken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok kritik bir bilgi ulaştı.
Buna göre, 100’den fazla suçtan mahkemelerce aranan ‘Sercan’ isimli bir kişinin Brunson’a cezaevinde kaldığı dönemde suikast yapması için görevlendirildiği öne sürüldü. Bu kişiyi görevlendirenlerin ise CIA ile bağlantılı olabileceği iddia edildi. Bu iddia üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve güvenlik güçleri alarma geçti.
Yeni Asır’a açıklama yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, olayla ilgili İstanbul’da 3, Ankara’da ise 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Aydıner, bu 5 kişinin sorgulanmak üzere İzmir’e getirileceğini dile getirdi.
Öte yandan, şu an İzmir’de ev hapsinde tutulan Papaz Brunson’un her gün teknik ve fiziki takip altında olduğu, elektronik kelepçesinin de düzenli olarak kontrol edildiği belirtildi.

‘ZEHİRLENECEKTİ!’

Amerika’da Ulusal Güvenlik Muhbirleri Koalisyonu kurucusu da olan Sibel Edmonds, önceki gün yaptığı açıklamada ABD’nin FETÖ’cüler hakkında yüzlerce delil dosyası elindeyken FETÖ elebaşı ve üyelerini vermeyip üstüne bir de Brunson’u yargı sürecine rağmen serbest bırakılmasını istemesini “ikiyüzlülük” olarak değerlendirmişti. CIA içinde derin bir yapı olduğuna ve bu ekibin rahip Andrew Brunson olayını örtbas etmeye çalıştığını savunan Edmonds, “Ne zamanki Pastör Brunson ile ilgili bir ilerleme olursa CIA içindeki bu derin yapı olaya müdahale ediyor. Ayrıca eşi Norine Brunson’u kullanarak uluslararası kurumlara Türkiye’yi, işkence ve kötü muamele gibi suçları işlemiş gibi gösteriyorlar. Halbuki Türk Devleti onun hayatını kurtarıyor.
Çünkü CIA içindeki bu derin yapı Brunson’u Türk hapishanesindeyken zehirleyerek öldürmeyi ve hatta bu suçu Türkiye’ye atmayı düşünüyor” diye konuşmuştu.

İSTİHBARAT CEZAEVİNDEN

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na Edmonds’ın bu açıklamalarını da destekleyen çok kritik bir ihbar ulaştığı öğrenildi.
Brunson’un cezaevinde kaldığı dönemde öldürülmesi için Türkiye’de 100’den fazla suçtan sabıkalı olan ve isminin Sercan olduğu öne sürülen bir kişinin görevlendirildiği iddia edildi. Görevlendirenin ise, CIA olabileceği iddia edilirken bu kişiyle 3 milyon dolar karşılığında anlaşıldığı iddia edildi.
Cezaevinden gelen istihbari bilgi Jandarma yetkilileri tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi.
Cezaevinde kaldığı dönemde çok sıkı korunan Brunson’un duruşmalar için adliyeye nakli sırasında öldürülmek istenmiş olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
Bu iddia araştırılırken İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyonuyla İstanbul’da 3, Ankara’da 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Andrew Craig Brunson, 11 Nisan 2011’de kilise avlusunda arkadaşıyla sohbet ederken, Manisalı Mehmet Ali Eren’in silahlı saldırısına maruz kalmış ve yaralanmıştı. Saldırgan olay sırasında “Vatan hainleri, Manisa’daki kiliseyi bombalayacağız. Bunun hesabını El Kaide soracak” diye bağırmıştı. Sonra ise, bu saldırıyı düzenleyen kişi Brunson’un başında bulunduğu kilisenin müridi oldu. Hatta bu kişi Brunson’un eşi Norine Brunson’un getir götür işlerini yaptığı kaydedildi.

ANKARA VE İSTANBUL’DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yeni Asır’a konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, gözaltına alınan 5 kişinin sorgulanmak üzere İzmir’e getirileceğini söyledi. Brunson’un ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının devam ettiğini belirten Aydıner, çok sıkı tedbirlerin alındığını, teknik ve fiziki takip yapıldığını belirtti.
Papaz Brunson’la ilgili her türlü türlü iddianın derinlemesine araştırmasının çok yönlü devam ettiğini belirten Başsavcı Aydıner, “Evinin bulunduğu sokakta gerek sivil ve gerek resmi ekipler adeta kuş uçurtmuyor. Ayrıca hergün kolundaki alarm bileklik ve eve gidilerek kontrol ediliyor” diye konuştu.

https://www.yeniasir.com.tr/gundem/2018/08/05/papaza-suikast-plani-coktu

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın