İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anna Hakobyan, esir düşen Karen Ghazaryan’ın ebeveynini ziyaret etti

Başbakan Nikol Paşinyan’ın eşi Anna Hakobyan, Azerbaycan’da esaret içinde bulunan Karen Ghazaryan’ın ebeveynini ziyaret etti. Bilgi Devlet tv’si ‘Gündem’ programının ilgili haberiyle geldi. Hakobyan, Ghazaryan’ın ebeveynine şu anda en önemli hususun ona ilişkin haber almak olduğunu belirtti.

Hakobyan, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (UKHK) aracılığıyla Karen Ghazaryan’a ilişkin en kısa sürede bilgi alma yönünde umudunu belirtti.

Karen’in ebeveyni UKHK temsilcileri yanısıra Ermenistan İnsan Hakları Ombudsmanlık ofisi çalıanlarının kendilerini ziyaret ettiğini belirttiler.

Hakobyan UKHK’yle bağ tesis etme sözü verdi. Ghazaryan’ın anne ve babası UKHK temsilcilerinin de kendileriyle buluşmada Karen’le bağ tesis etme sözü verdiklerini ancak bunun henüz olmadığını kaydettiler.

Ghazaryan’ın ebeveyni, Azerbaycan medyasının oğullarını sabotajcı olarak teşhir etmeleri vesilesiyle endişelerini belirttiler. Bu husus Ermenistan Savunma Bakanlığınca tekzip edildi.

NEWS.am daha önceki haberinde, 15 Temmuz 2018’de Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın Ghazakh yöresinde Ermeni Silahlı Kuvvetleri gücünü geri püskürttüğü, Azerbaycan basınının ifadesiyle, sabotaj grubu üyelerinden birini esir aldığını bildirdi

Bu duyuru sonrasında Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan tarafından belirtilen şahsın gerçekte Tavuş Berdavan köyü sakini 1984 doğumlu Karen Ghazaryan olduğunu, psiklojik sorunları olduğu, ilgili sağlık kurumunca 2013 yılından bu yana durumunun kayıt altında olduğu, askerlik yapmadığı ve asla Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinde yer almadığını teyid etti.

Karen Ghazaryan’ın ebeveynleri tarafından İnsan Hakları Ombudsmanına yapılan başvuruları hesaba katarak, Ghazaryan’ın Ermenistan Tavuş Berdavan köyü sakini ve Ermenistan yurttaşı olduğu tesbit edilerek Ombudsmanlık bünyesinde inceleme süreci başlatıldı.

Ermenistan Savunma Bakanlığının Karen Ghazaryan’ın sağlık sorunları olduğu bilgi babında kabul edilerek, yurda dönüşünün tertiplenmesi için Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (UKHK) Erivan ofisi hemen uyarıldı.

Ombudsman Karen Ghazaryan’ın esarette bulunduğuğu zaman zarfında Azerbaycan yönetiminin ısrarlı şekilde UKHK temsilcilerinin onu ziyaretine engel oldukları hususunu kaydetti.

Ombudsman Karen Nazaryan’ın ebeveynlerinin K. Ghazaryan’ın fiziki güvenliği ve Azerbaycan’da kötü muameleye maruz kalma ihtimaline ilişkin kaygılarının devam ettiğini ve ailesinin şahsın durumuna ilişkin 7 gün zarfında bilgi edinme hakkı olmasına rağmen durumun 14 gündür sürdüğünü hesaba katarak,

Ermenistan İnsan Hakları ombudsmanı uluslararası insan hakları kuruluşlarının dikkatini bu duruma çekerek, yurduna iadesine destek için destek ricasında bulundu


https://news.am/tur/news/464817.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın