İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: “Azerbaycan barış ortamını bozuyor: orantılı cevap vereceğiz”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ın, davranışları ile yaptığı açıklamalarla barış ortamını bozduğuna vurgu yaparak, Ermeni tarafının da her duruma orantılı cevap vereceğini bildirdi.

Paşinyan, “Kanaatimizce ihtilafın barış yoluyla çözülmesi gerçekten önemlidir ve mümkündür, fakat bunun için uygun ortamın da oluşturulması gerektiğini düşünmekteyiz. Biz, hep duruma uygun davranacağız. Eğer Azerbaycan tutumunu yeniden gözden geçirerek barış ortamının oluşturulmasına destek verirse, biz de bu duruma uygun tepki vereceğiz. Fakat başka yola başvurulursa biz, oluşan durum ile milli çıkarlarımızdan kaynaklanan orantılı cevap vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ermenistan Savunma Bakanı Davit Tonoyan’ın, Azerbaycan’a yönelik sert açıklamalarını destekleyen başbakan, ihtiyaç olduğunda bu açıklamaların içeriğinin de hayata geçirileceğini vurguladı.

Bununla birlikte Ermeni tarafının müzakerelere hep açık olduğuna dikkat çeken Paşinyan, bu müzakerelere Artsakh (Dağlık Karabağ) Cumhuriyeti’nin de taraf olarak katılması gerektiğini vurguladı. Ermenistan Başbakanı, kendisinin daha önce de söylediği gibi Ermenistan adına Azerbaycan ile görüşmeler yapmaya hazır olduğunu, fakat Artsakh’ı temsil etmeye yetkili olmadığını hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere Ermenistan Savunma Bakanı Davit Tonoyan, Azerbaycan tarafından saldırgan eylemlere başvurulması durumunda Ermenstan’ın elinde bulunan tüm silahların kullanılacağı yöünde uyarıda bulunmuştu.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/07/25/Paşinyan-Azerbaycan-Ermenistan/133613

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın