İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı: Türkiye’nin inkar politikası endişe verici ve kınanmalı

Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı, Ermenistan-Yunanistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Eduard Sharmazanov, Arnavutluk’a yaptığı ziyareti sırasında 19 Haziran’da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Yunanistan Delegasyonu Başkanı Konstantinos Morfidis ile bir araya geldi.

Eduard Şarmazanov, Ermeni ve Yunan halklarının yüzyıllara dayalı dostluğuna ve ortak tarihsel geçmişine değindi. Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı, Ermenistan ile Yunanistan arasındaki mevcut ilişkilerin güçlendirilmesinin ve işbirliğinin genişletilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Taraflar iki ülkenin parlamenter delegasyonlarının uluslararası yapılarda işbirliğinde birbirini destekleme gerektirmesini da dile getirdi.

Ermenistan ve Avrupa Birliği arasındaki Kapsamlı ve Geliştirilmiş Ortaklık Anlaşması hakkında konuşan Eduard Sharmazanov, Yunanistan Parlamentosu’nun bunu mümkün olan en kısa zamanda onaylayacağını umudunu dile getirdi.

Ermeni Soykırımı’nın uluslararası tanınma sürecine değinen Şarmazanov, Yunanistan’a soykırımların inkârını suç sayan yasa tasarısını kabul ettiği için teşekkür etti.

Şarmazanov Ermeni Parlamentosunun, “1915-1923’te Osmanlı Türkiye tarafından işlenen Yunan ve Süryani soykırımını kınama beyanı” nı kabul ettiğini vurguladı.

Ermeni yetkili “Ermeniler ve Yunanlılar soykırım yaşayan halklar. Türkiye’nin yapıcı olmayan ve inkarcı politikası endişe verici ve kınanmalı ” dedi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/06/20/Ermenistan-T%C3%BCrkiye/131673

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın