İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail Parlamentosu 26 Haziran’da Ermeni Soykırımı tasarısını görüşecek

İsrail Parlamentosu Knesset, Ermeni Soykırımı’nı tanıma konusunu Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden sonra görüşecek. Önceden 12 Haziran’da yapılması öngörülen Soykırım konulu oturumun 26 Haziran’a ertelendiği öğrenildi.

Knesset Sözcüsü Yuli Edelstein ile solcu muhalif Merets Partisi önderi Tamar Zandberg, Ermeni Soykırmı tasarısının Türkiye’deki seçimlerin ardından ele alınması konusunda mutabakata vardı.

Daha önce İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Dışişleri Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine Soykırım görüşmelerini Türkiye’deki seçimler sonrasına ertelemişti, çünkü İsrail tarafından Ermeni Soykırımı’nın olası tanınması durumunda Erdoğan’ın, İsrail’in sürdürdüğü politikasından şikayetçi olan vatandaşların desteğini alma ve böylece Soykırım konulu görüşmelerın dolaylı olarak Erdoğan’ın yararına çıkma ihtimali vardı.

Hatırlanacağı üzere, İsrail Ermeni Soykırımı’nı kısmen tanımış durumda. Knesset Eğitim Komitesi Soykırım hakkındaki yasa tasarısını görüşerek kabul etti, Knesset ise 2012 yılından beri her yıl Ermeni Soykırımı’nın anma gününü anıyor.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/06/12/israil-Ermeni-Soykırımı/131142

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın