İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vomank’ın Ermenistan turnesi başladı

Vomank grubu 2018 başında yayınladığı “PanAlik” adlı albümünün Ermenistan turnesine başladı. Turnenin ilk günü grup Ulikhanyan kulübünde sahne aldı. İlk kez dinlediklerini söyleyenler Vomank’ın müziğiyle yakından ilgilendi. Albümün Ermeni şairlerin eserlerine yapılan müziklerden oluşması ilgi çekti.

Vomank için konserin organizatörlerinden olan Diaspora Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Yazılı ve görsel basın temsilcileri sadece Vomank’ın müziğini değil İstanbul Ermenilerinin durumuna yönelik sorular da yönelttiler. Basın toplantısında grubun adının neden Vomank olduğu, konserlere sadece Ermenilerin mi ilgi gösterdiği, nasıl zorluklarla karşılaştıkları, Ermenistan’da yaşanana kadife devrimin İstanbul’dan nasıl algılandığına dair çeşitli konular konuşuldu.
Vomank 10 Haziran Pazar günü Gümrü Gençlik Merkezi’nde (Hayortatz Dun) vereceği konser ile turnesine devam edecek. Grup ardından 12 Haziran’da Vanadzor Kültür Merkezi’nde, 14 Haziran’da Yerevan Calumet Club’da, 15 Haziran’da ise son olarak yine Yerevan’da Zafer Parkı’nda sahne alacak.
Sevan Ataoğlu

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın