İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni halkının Mayıs bayramları: Büyük Vatan Savaşı, Şuşi ve Karabağ Ordusu

Bugün 9 Mayıs, Ermeni halkı bu tarihte üç bayram kutluyor. Birincisi, Büyük Vatan Savaşında kutlanan zafer, ikincisi, Artsakh (Dağlık Karabağ) Cumhuriyeti’nn Şuşi şehrinin kurtuluşu ve üçüncüsü, Artsakh ordusunun kuruluş yıldönümü.

Bu üç bayram vesilesiyle bugün her iki Ermeni devletinde, Ermenistan’da ve Artsakh’ta, kendi hayatları pahasıyla bu zaferleri mümkün kılan kahramanların anısına saygı sunan ve hayatta kalanların mutluluğunu paylaşan çok sayıda etknlik düzenlenecek.

Ermenistan’ın yeni seçilmiş Başbakanı Nikol Paşinyan, Şuşi’nin kurtuluşu yıldönümü vesilesiyle bugün Artsakh’ı ziyaret etti. Başkent Stepanakert’te ve Şuşi’de bugün üst düzey yetkililerin katılımıyla anma yürüyüşleri ve diğer etkilikler yapılacak.

9 Mayıs 1992 tarihinde “Düğün dağlarda” adı verilen operasyon kapsamında Karabağ’ın Şuşi şehri kurtarıldı ve bu zafer kendsiyle savaşın da sonucunu belşrtmiş oldu. 5 Mayıs 1992’de resmen kurulan Artsakh ordusunun kuruluş yıldönümü de bu zafer günüyle birlikte geleneksel olarak 9 Mayısta kutlanıyor.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/05/09/Ermeni-Karaba%C4%9F-%C5%9Eu%C5%9Fi/128879

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın