İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gizli tanık Amerikalı papazın kirli çamaşırlarını anlattı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’den iadesini istediği, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve hakkında 35 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson,bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada dinlenen gizli tanık Serhat, Andrew Brunson ve ekibinin insani yardım adı altında Kürdistan’ı kurmaya çalıştığını, Amerika’nı PKK/PYD’ye gönderdiği silahların nereye atılacağının koordinatlarını gönderdiğini söyledi.

Atakan Şen/TürkMedya

Şakran T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisinde, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği” gerekçesiyle 15 yıla kadar, “Devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle Amerikalı papaz Andrew Craig Brunson, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, davanın görüleceği bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken duruşmayı izlemek üzere Brunson’un eşi Norine Brunson ve ABD’li Konsolosluk üyeleri geldi. Yabancı basın mensuplarının da duruşmayı takip ettiği görüldü.

‘’Brunson Hıristiyan Kürt Devleti kurmak istiyordu’’

Duruşmaya başka bir ortamdan sesi ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlanan gizli tanık Serhat’ın, ifade vermesiyle başladı. Andrew Brunson’un kilisesinde büyük bir yapı kurulmaya çalışıldığını ifade eden gizli tanık Serhat, ‘’Brunson’un kilisesine yıllarca İsa Mesih’i tanımak ve onu yüceltmek için ve iyi bir hayatım olsun diye ibadet yaptım. Ancak daha sonra yıllar geçtikçe hukuksuz faaliyetler ve eylemlere dönüştüğünü gördüm. Yeni bir devlet kurmak ve büyük savaş hazırlığından bahsediyordu. Andrew Brunson, Hristiyan hareketi başlatıp Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu. Kiliseden insanlar birbirleriyle evlendiriliyordu. Büyük bir yapı kurmayı amaçlıyordu. Evliliklere büyük önem veriyor ve büyük para harcıyordu. Bunlardan biri Suriyeli mülteci Muhammed Ahmet’ti. Brunson ve eşi, Muhammed Ahmet’i misyoner Louis ile evlendirdi. Agit’i de’’ dedi.

‘’İnsani yarım adı altında Kürdistan kurulması amaçlanıyordu’’

Kilise de Kürtlerin Hıristiyanlaştırılması için çalışıldığını ileri süren gizli tanık Serhat, ‘’Andrew Brunson’un PKK misyonerliği ile görevli oldukları için Ortadoğu’nun en önemli papazı olmaya adaydılar. HDP içinde Kürt Papaz olarak anılmaya başladılar. Mardin’de onun için kilise açılmıştı. Hayatları değişti lüks bir yaşamları oldu. Muhammed Ahmet, Suriyeli mülteciler ve 81 ilden Kürtlerin Hristiyan olması için çalışıyordu. Eşi Louis tarafından yönetiliyor ve kontrol ediliyordu. Yıllarca mülteci kampında mültecilere İncil dağıtıldı. Suruç’ta bir evde Andrew ile görüşüp yemek yenildi. Seçilen mültecilerin İzmir’e getirildiği anlatılıyordu. Bu faaliyetler bize övgüyle anlatıldı. Bu mülteciler İzmir’den bu yapı sayesinde Avrupa’ya gönderildi. Savaşmak isteyenlerin de tekrar geri gönderildiğini duydum. Bunlar insani yardım olarak anlatılsa da Kürdistan kurulması için yapıldığını duydum’’ dedi.
Amerika’nın gönderdiği silah yardımının nereye atılacağının koordinatlarını Brunson’un ekibi veriyordu iddiası
Gezi olayları, Kobani, Hendek gibi olaylarda Muhammed Ahmet bizzat çalıştığını,  Andrew Brunson’un ekibinin ne yaptığını çok iyi bildiğini belirten gizli tanık Serhat, ‘’PKK’yı dinsel bir örgüt haline getiriyorlardı. Amerika’nın PKK/PYD’ye gönderdiği silah yardımlarının nereye atılacağının koordinatlarını Andrew Brunson’un bu misyoner ekibi veriyordu. Bunu yıllarca elçilikte çalışmış bir diplomatın oğlundan öğrendim. Andrew tutuklanmadan önce Muhammed ve eşi misyoner Louis’i havaalanından Belçika’ya yolcu etti. Muhammed Ahmet’in dünya çapında Avrupa’ya gittiğini düşünüyorum. Türkiye, İran, Irak, Suriye’yi savaşla ve terörle Hristiyan devleti yapmaya çalışıyorlar. Hani İncil’de barış ve sevgi vardı? Biz sevgi bulmak için kiliseye gidiyorduk silahlar vardı. Silahlar verdiğim belgelerde var. Belçika’da kilisede her hafta üzerinde haç işareti olan PKK bayraklı pasta kesiliyordu. Muhammed Ahmet Belçika’da bir kilisede PKK faaliyetlerine devam ettiğini düşünüyorum’’ dedi.

İddiaları yalanlamıştı

Geçtiğimiz 16 Nisan görülen ilk davada, tutuklu sanık Anrew Craig Brunson hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti. Burunson duruşmada ağlamış, psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek fenalık geçirmişti. Tanık olan ifade veren gizli tanıklar, Brunson’un kilisede terör örgütleri FETÖ ve PKK adına  faaliyetler yürüttüğünü söylemişti. İlk duruşmaya Amerika’da FETÖ yapılanmasına destek veren senatörlerden biri olan Thom Tillis de katılmıştı

35 yıla kadar hapsi isteniyor

Brunson hakkındaki iddianamede, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve devletin gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla temin etmek” suçlamalarından 35 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Brunson’un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerle eylem birlikteliği içinde olduğunun vurgulandığı iddianamede, FETÖ’nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı ve firari Bekir Baz ve onun yardımcısı Murat Safa ile hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasından dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüştüğü iddia edilmişti. İddianamede, İzmir Protestan Diriliş Kilisesi’nde PKK ile FETÖ’yü övücü konuşmalar yaptığı öne sürülen Brunson’un İzmir’de sadece Kürt kökenli vatandaşların alındığı “Mesihin Kürdi Kilisesi”ni kurduğu suçlaması yöneltilmişti.


https://www.aksam.com.tr/guncel/gizli-tanik-amerikali-papazin-kirli-camasirlarini-anlatti/haber-733000

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın