İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Armen Sarkisyan: Yeni, genç, yaratıcı Ermenistan’ı biz inşa etmeliyiz (Foto)

Ermenistanm Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenme şerefine nail oldum, bu ülke halkı ve tarih önünde büyük bir sorumluluktur. Beyan bugün 9 Nisan’da, Karen Demirciyan Spor ve Sergi Sarayında yapılan Meclis özel oturumunda yemin ederek Ermenistan 4. Cumhurbaşkanlığı görevini resmen devralan Armen Sarkisyan’ın halka hitabıyla geldi.

Sarkisyan konuşmasında özellikle şunları belirtti:

ʺErmenistan’ı cazip bir partnöre, Doğu ve Batı arasında yeni teknoloji ve çözümler köprüsüne dönüştürmeye muktedir olduğumuza eminim. Gelecek budur! Ermenistan, Artsakh ve Disapora’daki gençlerimizi temin ederim ki, sadece ülkenin cumhurbaşkanı olarak değil, aynı zamanda bu alanda belli bir deneyimi olan insan olarak, daima sizin yanınızda olacağım.

Sevgili yurttaşlar,

Envai türde tehlike, tehdit ve aciliyetlerle dolu, sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz: Ancak bu bizim için yeni ve cezbedici fırsatlarla da doludur. Bu tarihi olanaktan yararlanıp yararlanamıyacağımız bize bağlıdır. 21. Asırda nasıl bir Ermenistan inşa etmek istediğimiz; asrın aciliyetlerine karşı koymaya ve öncü milletler safında layık olduğu yeri almaya kadir bir Ermenistan, bize bağlıdır.

Bu gerçekten, tarihi bir fırsattır. 21. Yüzyıl akıl çağıdır, bilimsel sıçrayış çağı ve buna uygun olarak yeni genç Ermenistan’ı inşa etmeliyiz.

Dinamik, esnek ve yaratıcı Ermenistan.

Bir ülke ki halkımızın bilgelik ve yeteneğini vücuda getirir, hepimizin hayallerine uyar ve hepimizin gurur ve coşku kaynağı olur.ʺ


https://news.am/tur/news/445292.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın