İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hristiyan ve Yahudilerle aynı Allah’a inanmıyoruz’

İcmal Gençlik Derneği’nin düzenlediği seminerde konuşan ilahiyatçı-yazar Müslim Karabacak, iman ve amel-i salih kavramlarının Kur’an’da 51 ayette birlikte zikredildiğini belirterek, “Buradan şunu anlıyoruz ki, iman olması için amel-i salih, amel-i salih olması için de iman şarttır” ifadelerini kullandı

İcmal Gençlik Derneği organizatörlüğünde Ankara’da gerçekleştirilen ve Yeni Mesaj gazetesi yazarlarından İlahiyatçı-Yazar Müslim Karabacak’ın konuşmacı olarak katıldığı “İman ve Amel-i Salih” konulu konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren konferansta itikadî birçok konuya temas eden Karabacak, iman ve amel-i salihin öneminden bahsederek şunları söyledi: “İman ve amel-i salih kavramları Kur’an’da elli bir ayette birlikte zikredilmektedir. Buradan şunu anlıyoruz ki, bu iki kavram asla birbirinden ayrı düşünülemez. İman olması için amel-i salih, amel-i salih olması için de iman şarttır. Bir Müslüman cennete yürüyerek gidecekse ayaklarından biri iman diğeri amel-i salih, cennete uçarak gidecekse kanatlarından biri iman diğeri amel-i salih olmalıdır. Hz. Ali (k.v.) “İman ve amel-i salih ikizdir.” diyerek bu durumu çok güzel izah etmiştir.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın da, “İman bir iddiadır. İspatı ise amel-i salih’tir.” sözleri iki kavramın ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulamaktadır.

‘Ehl-i Kitap’la aynı Allah’a inanmıyoruz’

İmanın ve mü’min olmanın ilk şartı Allah’a imandır. O Allah ki İhlâs Suresi’ndeki sıfatlara sahiptir. Yani “O Tek’tir. Her şey O’na muhtaçtır, O, hiçbir şeye muhtaç değildir. O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. O’nun bir dengi olamaz.” Şunu da ayrı bir parantez açarak belirtmeliyiz ki bu sıfatlara sahip olan bir Yaratıcıya iman eden Müslümanlar olarak Ehl-i Kitap denilen Yahudi ve Hıristiyanlarla kesinlikle aynı İlaha inanmıyoruz. Beyyine Suresi’nde Yahudi ve Hıristiyanlar için söylenmiş olan “Yaratılmışların en şerlisi” olmaktan kurtulmak, Tin Suresi’nden bahsedilen “Aşağıların en aşağısı”ndan ve Asr Suresi’nde bahsedilen “Hasara uğrayanlar”dan olmamak için iman ve amel-i salih sahibi olmak zorundayız. Ayrıca Beyyine Suresi’nde yaratılmışların en hayırlısının iman ve amel-i salih sahibi insanlar olduğu buyrulmaktadır.

‘En güzel örneği Ehl-i Beyt’te görmekteyiz’

İman ve amel-i salihin en güzel örneklerini Ehl-i Beyt’te görmekteyiz. Ehl-i Beyt’in duruşunda, ibadetinde, davranışlarında, sözlerinde kısaca hayatının her anında imanın ve salih amelin doruk noktasını görmekteyiz. Prof. Dr. Haydar Baş Bey’in yazmış olduğu on bin sayfanın üzerindeki Ehl-i Beyt Külliyatı’nı okuyunca buna çok net bir şekilde şahitlik ediyorsunuz.

İmanın ilk şartı nasıl Allah’a imansa, amel-i salihin de birinci şartı namazdır. Kur’an’da yüz küsur ayette namazdan bahsedilmektedir. Bu sebeple namazlarımızı huşu içinde, tadil-i erkâna uyarak, kıraate önem vererek Allah’ın razı olacağı şekilde kılmalı ve namazı hayatımızın merkezine koymalıyız. Bu noktada da Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın “KUR’AN VE SÜNNET IŞIĞINDA BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ -NAMAZ-” kitabı namazla ilgili her konuda bilgi sahibi olabileceğimiz çok önemli bir eserdir.”

‘Amacımız gençlerimizi donanımlı hale getirmek’

Konferansın bitiminde teşekkür konuşması yapan İcmal Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Fatih Ekici de, “Değerli Hocamız Müslim Karabacak’a bizlere vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İcmal Gençlik Derneği olarak dini ve milli konularda birçok seminer ve konferans gerçekleştirdik. Amacımız bu tür faaliyetleri daha da artırarak tüm illerimizde benzeri faaliyetler gerçekleştirmek ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı dini ve milli konularda donanımlı hale getirmektir.” dedi.

SELİM AYANOĞLU – HAYDAR YILDIZ – BURAK KARATAŞOĞLU / ANKARA


http://www.yenimesaj.com.tr/toplum/hristiyan-ve-yahudilerle-ayni-allaha-inanmiyoruz-h13058391.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın