İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Polonya Senatosu’nun heyeti, Ermeni Soykırımı Anıt Kompleksi’ni ziyaret etti

Polonya Senatosu Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği ile Temas Komitesi’nin heyeti, 18 Mart 2018 tarihinde Yerevan’daki Ermeni Soykırımı Anıt Kompleksi Tsitsernakaberd’i ziyaret etti. Marek Rocki başkanlığındaki heyet, Polonya Senatosu adına Ermeni Soykırımı Anıtına çelenk bıraktı, sönmez ateşin yanına çiçek koydu ve masum kurbanlar anısına sessiz saygı duruşunda bulundu.

Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünü de ziyaret eden misafirler, Soykırım hakkında mevcut kanıt belge ve bilgilerle tanıştırıldı. Ardından Müzenin misafir defterinde yorum yazdılar.

Ermeni halkına uygulanan Soykırımdan dolayı başsağlığı dileyen Marek Rocki, Ermeni ve Polonya halklarına karşı 20. yüzyılda yaşanan gaddarlıklara vurgu yaparak, her iki halkının yeni nesillerinin barış içinde kendi geleceğini kurabilmesi için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Rocki, “Çok etkilendim. Burada ilgisiz kalmak zordur” diye ilave etti.

Polonya’lı heyeti, Ermenistan Milli Meclisi Polonya Dostluk Grubu Başkanı Vahan Harutyunyan, Ermenistan Milli Meclisi Dış İlişkileri Daimi Komisyonu üyesi Şirak Torosyan ile Ermenistan’da Polonya Büyükelçisi Pavel Çeplak eşlik etti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/03/19/Polonya-Senatosu-Ermeni-Soyk%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1-An%C4%B1t-Kompleksi/125478

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın