İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan, Danimarkalı mevkidaşıyla Ermenistan-AB ilişkilerini görüştü (Foto)

14 Mart’ta Ermenistan ve Danimarka Dışişleri bakanları Edward Nalbandyan ve Anders Samuelsen buluşması gerçekleşti.

Tarafar buluşmada Ermenistan-Danimarka gündemindeki meselelere değindiler, farklı alanlarda ikili ve çok taraflı formatta işbirliğini daha da geliştirme yollarına ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Dışişleri Bakanları ikili siyasi diyaloğun canlandırılması, ticari-ekonomik bağların canlandırılması, uluslararası kuruluşlarda işbirliğine ilişkin meselelerini görüştüler. Her iki taraf ta yüksek dereceli karşılıklı ziyaretler ve temasların önemini vurguladı. Bu bağlamda bakanlar iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında periyodik istişarelerin düzenlenmesinin önemine dikkat çektiler.

İkili hukuk-akit alanının genişletilmesine değinen Nalbandyan, bu ziyareti çerçevesinde 3 anlaşmanın imzalanmasının öngörüldüğünü memnuniyetle belirtti.

Buluşmada Ermenistan-AB ilişkileri, Ermenistan-AB Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşmasına ilişkin hususlara da değinildi.

Nalbandyan mevkidaşına Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözümüne yönelikj Ermenistan ve AGİT Minsk Grubunun ortak çabalarına ilişkin bilgi verdi.

Bölgesel ve uluslararası bir dizi konuya ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Ermenistan ve Danimarka Dışişleri Bakanları iki ülke hükümetleri arasında ʺVize Tahsisatlarının Kolaylaştırılmasına ilişkinʺ anlaşmayı imzaladılar.

na3

na1


https://news.am/tur/news/441053.html

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın