İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da Ermeni sanatçının “Açıkça Gizli Oyun” isimli sergisi açıldı

İstanbul’daki  Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS, Ermeni sanatçı Daron Mouradian’ın “Açıkça Gizli Oyun” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği sergide sanatseverler bir araya geldi.

Daron Mouradian’ın izleyiciye sanatın öteki yüzünü gösterdiğini ve sergide bulunan eserlerin çok zengin yapıtlar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kahraman, “Bu yapıtların içinde ironiler, hicivler, yergiler, eleştiriler var. Bunlar izleyenlere geniş ölçüde mutluluk veren resimler. Bize masalların dünyasını anımsatan boyutlarının olmasıyla beraber tekinsiz bir yanı da var. Bizi irkilten ve ürperten bir takım özellikler de taşıyorlar. Ben bu sergiyle birlikte bugünkü sanat izleyicisine bir sanat yapısından lezzet alma, sanat yapıtını herhangi bir kısıtlamaya bağımlı olmaksızın sevmeyi ve ondan zevk almayı gösteriyorum. İnsanlara yeniden sanat yapıtından kayıtsız biçimde zevk alma hakkını iade ettiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Kadir Has Üniversitesi’ne serginin ev sahipliğini üstlendiği için teşekkür eden Daron Mouradian, “Ben çok zor konuşurum, resimlerim konuşsun” dedi. Başarılı eserlerinin birçoğunu evinde çocukları için sakladığını dile getiren Mouradian, “Eserlerimde filozofik bir şey yok. Bilmece şeklinde çok basit şeyler var. Neler anlatıldığına ziyaretçilerim karar versinler. Resimlerim konuşsun” ifadelerinde bulundu ve Türk minyatürlerine hayran olduğunu dile getirdi.

Sanatçının Türkiye’deki ilk kişisel sergisi olma özelliği taşıyan ‘Açıkça Gizli Oyun’ 1 Temmuz 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/03/15/istanbul-sergi-Ermeni/125235

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın