İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan – Ermenistan sınırında AGİT gözlem görevi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bugün, 7 Mart’ta, Azerbaycan – Ermenistan sınırında gözlem görevi gerçekleştiriyor.
BAKÜ (QHA) –
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bugün, 7 Mart’ta, Azerbaycan – Ermenistan sınırında gözlem görevi gerçekleştiriyor. Gözlem görevi, Azerbaycan’ın Fuzuli bölgesindeki AGİT temsilcisinin kontrolünde düzenleniyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan tarafında gözlem için Ognjen Jovic ve Martin Schuster görev yapıyor. Ermeni bölümünde ise AGİT Başkan Vekili Andrzej Kasprzyk ve saha yardımcıları Mihail Olaru ve Simon Tiller bulunuyor.

Öte yandan bugün yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ermeni birlikleri arasındaki temas hattında son 24 saat içerisinde Ermeni Ordusu’nun 93 kez ateşkesi ihlal ettiği aktarıldı. Bilindiği gibi Ermenistan’ın haksız toprak talepleri sonrasında 1992 yılında Ermeni Ordusu, başta Dağlık Karabağ bölgesi olmak üzere Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini yasa dışı şekilde işgal etti.

Barış müzakerelerinin ardından 1994 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen Ermeniler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarına ve uluslararası hukuka aykırı olarak işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarını boşaltmayı reddediyor.

QHA


http://qha.com.ua/tr/turk-dunyasi/azerbaycan-ermenistan-sinirinda-agit-gozlem-gorevi/167300/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın