İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Rusya’dan “İskender” ve “Verba” hava savunma sistemlerini alan ilk ülke

Resmi bilgilere göre Rusya, 2017 yılında toplam değeri 16 milyar dolar olan silah ve mühimmat ihraç etti. Yabancı ülkelerden Rus savunma sanayisine gelen siparişlerin toplam değeri ise 50 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Rus basınına göre ülke, dünya silah pazarında 2017’de ikinci sırada yer aldı. Bununla beraber Ermenistan’ın, Rusya’dan “İskender-E” füze sistemini alan ilk ülke olduğu belirtildi. Bu konuda ikincisi ise “İskender-E”yı Rusya’dan satın alan Cezayır oldu.

Basında yer alan bilgilere göre Mayıs ayında Rusya, Ermenistan’a “Verba 9K333” hava savunma füze sistemini sattı. “Ermenistan, yeni “Verba 9K333” hava savunma füze sistemleri satın aldı ve böylece bu sistemlerin ilk yabancı siparişçisi oldu”.

Ermenistan dışında Rusya’nın diğer büyük siparişçileri arasında Türkiye, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Yunanistan, Bangladeş ve Özbekistan yer alıyor.

Ermenistan, Şubat 2016’da Rusya’dan “İgla-S” sistemini, Nisan 2017’de ise “Verba” sistemini aldığını duyurmuştu. Rusya tarafından üretilen “İgla” ve “Verba” sistemlerinin menzili, 10-2500 metre yüksekliğinde uçan hedefler için 0.5-6 kilometredir.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/03/05/Ermenistan-Rusya-İskender-Verba-savunma-sistemi/124733

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın