İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Murat Bebiroğlu Anısına – In Memoriam

Hyetert sitesi kurucu ve yönetici editörü, 1996-2010 yılları arasında Patriklik danışmanı, Ser Derneği kurucusu, Osmanlı Ermenileri’nin Anayasal serüvenine ilişkin kitapların yazarı ve reklamcı rahmetli Murat Bebiroğlu‘nun birinci ölüm yıldönümü için hazırladığımız sayfaların bir kısmı bugün itibarıyla https://hyetert.org‘da ana sayfadan yayında.

Bu habere tıklayıp sitenin ana sayfasına gittiğinizde Murat Bebiroglu’nun yaşam öyküsünün yanısıra aynı zamanda 2000’lerin başından bu yana Türkiye Ermeni toplumunun hemen hemen her derdine kafa yorup çözüm önerileri üretmeye çalıştığı yazılarına da ulaşabileceksiniz. Hyetert editörleri olarak okurlarımıza sitede zaman harcamalarını tavsiye ediyoruz zira Bebiroglu’nun yazıları patriklik seçimleri dahil başımıza gelenlerin, toplumumuza özel dertlerimizin, Türkiye Ermeni toplumunun yakın tarihinin bütünlüklü bir kronolojisi aynı zamanda. Hyetert’in iki önceki sitesindeki veri kayıpları nedeniyle 2007 – 2010 yılları arası yazılarına kısmen ulaşabileceğiniz sitede ilk sayfadaki fotoğrafının altına tıkladığınızda yaşam öyküsünü, anasayfadaki fotoğrafın sağ köşesinden başlayarak oklarla ilerlediğiniz sayfalardaki başlıklara tıkladığınızda da yazılarına ulaşmak mümkün. Bazı yazılar Türkiye Ermenileri’nin 20 yıllık tartışma platformu olan ve Murat Bebiroğlu’nun da kurucuları arasında olduğu Hyelist tartışma platformu üyeleri dışına kapalı (Hyelist üyeleriyse linkleri tıklayıp Yahoogroups’a girerek bu yazıları da okuyabilir).

Murat Bebiroglu’nun yakınları, yakın arkadaşları, çalışma arkadaşları ve sevenlerinin yazılarından ve fotoğraflardan oluşan anma sayfalarını ise sene-i devriyesi olan 17 Şubat’tan başlayarak peyderpey yayımlayacağız. Bu süre zarfında yazı ve fotoğraf göndermek isteyenler contact@hyetert.org adresinden Hyetert editörlerine doğrudan ulaşabilirler.

Asdvadz Hokin Lusavore

Hyetert

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın